Християнські Церкви Бога

[131z]

 

 

 

Висновки: Божі таїнства

 

 

 

 

 

(Видання 1.1 19950819-19981214)

 

У даній статті порозумівається, як таємниці Божі відкриваються обраним; порозуміваються їхні обов'язки в рамках законі.

 

 

Християнські Церкви Бога

PO Box 369, WODEN ACT 2606, AUSTRALIA

E-mail: secretary@ccg.org

 

(Всі право застережені ã 1995, 1998 р. В. Кокс Висновки Діани Фленаган під ред. В. Кокса)

Дану статтю можна вільно копіювати і поширювати за умови збереження її цільної структури і виключення всяких змін у ній. При цьому копія повинна мати відповідний напис. Також необхідно вказати ім'я й адреса видавця. За одержання копії даної статті плата може не стягуватися. Дозволяється приводити короткі цитати в критичних статтях і оглядах у рамках закону про авторське право.

Дана стаття доступна на сторінці всесвітньої мережі інтернет:
http://www.logon.org та http://www.ccg.org

Божі таїнства

Святий Дух дає розуміння обраним, і Він робить їхній домосмотрителями таємниць Божих (1Кор. 4:1-5). Святий Дух дає про себе знати людині до того, як той прийняв водохрещення (див. статті Покаяння і водохрещення (№ 52)). Після водохрещення Святий Дух переходить у людину після покаяння і того, як той увірував у Єдиного Щирого Бога.

Розуміння таємниць Божих можна знайти не тільки проповідницькими діяннями, але воно дається людям, що виявляють якості, об який говориться в посланні Титові 1:7. Такі наші відносини з Єдиним Щирим Богом, і він установлює порядок впливу Святого Духа на нас. Споконвічно людина причащається таємниць Божих. Процес продовжується, і людина, що живе за законами Божим, відчуває це. І так він готується до проповіді, щоб донести людям Закон Божий.

От про цьому і мова йде у Святому Писанні у відношенні молока і м'яса (1Кор. 3:1-23). Ми залишаємося дітьми в духовному відношенні, але їмо від духовної їжі Євангелія (Євр. 5:5-14). Ми повинні множити благодать і розуміння, на нас спадне. Строго заборонено відмовлятися від служби в ім'я живого Бога після того, як новоспечений священик прийняв водохрещення (Лк. 9:620).

Притча про мудрих і нерозумних дів говорить нам про те, що ми повинні підготуватися до того, щоб стати нареченими Христовими, і в цьому нам допоможе Святий Дух (Матв. 25:1-13). Притча про таланти випливає відразу ж після притчі про дів (Матв. 25:14-30). У цій притчі міститься підтекст про те, який праця ми повинні зробити, уже знаходячись у царстві Божому. Обидва аспекти зв'язані між собою.

Наша індивідуальна діяльність безпосередньо зв'язана з колективної. Наші обов'язки носять як зовнішній і фізичний, так і внутрішній, духовний характер. Якщо ми не будемо оберігати результати нашої духовної праці, то ми не зможемо більш бути частиною цієї праці. Якщо ми не будемо підтримувати працю Божий у міру наших можливостей грошима, це буде означати, що ми грабуємо Бога (Малий. 3: 7-12). Більш докладно про це можна прочитати в статті за назвою Десятина (№ 161).

Ми зобов'язані випливати істині, але не чи людям їх послідовникам. Ми повинні відкинути всяке лихослів'я, обман; віроломство, підступництво і заздрість (1Пет. 2:1-5). Нам заповідано вправлятися в добрих справах, у задоволенні необхідним нестаткам, щоб не були марні (Тит. 3:13-14) для того, щоб ніяка плоть не хвалилася перед Богом (1Кор. 1:29). Нам заповідано, що ніхто не може покласти іншої підстави, крім покладеного, котре є Ісус Христос (1Кор. 3:10-15). Усякий повинний бути в покладеного Богом підстави.

Таємниці Божі відкриваються поступово

Таємниці Божі відкриваються не відразу. Першим кроком буде розуміння сутності єдиного щирого Бога. Ми повинні зрозуміти відносини між законом і гріхом, нестатком у водохрещенні і рятівній благодаті Бога. У міру того, як ми множимо розуміння Божого “Помислу Порятунку”. Ми також одержуємо духовне знання від Ізраїлю, що проливає світло на історичні моменти в Біблії. Обрані знаходять розуміння основних установлень, що були їм заповідані. Лише після цього вони можуть проникнути в глибини божественного пізнання. Цей процес продовжується і ми усе глибше пізнаємо божественну сутність, адже ми цілком скоряємося Богу (Прип. 16:3).

Перший етап дуже важливий для тих, хто не є членом церкви. І все-таки існують деякі аспекти, що повинні знати і миряни до того, як наступить час суду. Ми знаємо це, адже в нас є наочний приклад Христа, що говорив притчами (Матв. 13:10-17, Мк. 4:10-20). Слово Боже изымется в того, хто попрет його (Матв. 7:6). Нижче приведена схема, що пояснює чи фази етапи.

Етап 1: Молоко

1. Звернено до первинного розуміння Біблії:

a. Початкові представлення про Бога. Батько Є Бог.

b. Христос як вочеловеченный Месія, що умер в ім'я порятунку грішників.

c. Святий Дух є сила Божа, за допомогою якої ми усі стаємо єдиними з Богом.

2. Розуміння біблійної історії й історії Ізраїлю:

a. Патріархи.

b. Порятунок утечею з Єгипту.

c. Духовний порятунок у Месії.

3. Природа пророцтв і їхня роль у розумінні Старого і Нового Завітів:

a. Патріархи і Мойсей до суддів.

b. Царі до малих пророків.

c. Новозавітне пророцтво від Христа до Одкровення.

4. Життя за законами християнства:

a. Особистість.

b. Родина.

c. Суспільство.

5. Моменти зміцнення у вірі:

a. Відповідальність перед Богом в особистих відносинах.

b. Підтримка Христа в його праці.

Цими основами потрібно опанувати, щоб потім досягти видатних результатів.

Другий етап є закономірним продовженням першого етапу пізнання, але на більш високому і глибокому рівні обраних. Ми глибше розуміємо зміст і значення молодиків, яку роль вони грають у “Задумі Божому”. Ми розуміємо, яке призначення уготовано Месії, і як оселиться тисячолітнє царювання. Паралель, проведена з історичними аспектами Біблії виразно вбачається не тільки у фізичному змісті, але й у розумінні духовному.

Усе, що є в Біблії, має свою причину. Усякий вільний підкоритися Богу, дотримуючи закону Божий, щоб множити пізнання наші й усе більш зміцнюватися в слухняності нашому.

Сонм небесний не розумів божественної сутності (1 Пет. 1:12)

Дух Божий виллється в останні дні і таємниці Божі стануть явними; людина і сонм побачать велич мудрості, що виявить Бог.

 

 

 

q