Християнські Церкви Бога

[130z]

 

 

 

Висновки: підтримка і її позбавлення

 

(Видання 1.1 19950812-19980613)

 

Кожен з нас потребує розради. Нам не личить скупитися на схвали та вислови вдячності. Біблія нагадує нам про те, що ми маємо втішати та збудовувати одне іншого, як це робить Бог з тими, хто правдиво вірує в Нього та кориться Йому.

 

 

 

 

 

Християнські Церкви Бога

PO Box 369, WODEN ACT 2606, AUSTRALIA

E-mail: secretary@ccg.org

 

(Авторське право ã 1995, 1998 р. Джун Хойт під ред. Вейда Коксу)

Дану статтю можна вільно копіювати і поширювати за умови збереження її цільної структури і виключення всяких змін у ній. При цьому копія повинна мати відповідний напис. Також необхідно вказати ім'я й адреса видавця. За одержання копії даної статті плата може не стягуватися. Дозволяється приводити короткі цитати в критичних статтях і оглядах у рамках закону про авторське право.

Дана стаття доступна на сторінці всесвітньої мережі інтернет:
http://www.logon.org і http://www.ccg.org

Підтримка і її позбавлення

Зміцнення і повчання допомагає сподобити людину стати на вірний шлях, знайти розраду в лоні віри, покладаючись на Добродії у важкій ситуації. Похвала і підбадьорення допомагають людині, стимулюючи його бажання діяти і працювати краще й старанніше. Бог безперестану випробує нас, тому що від терпіння досвідченість, від досвідченості надія (Рим. 5:4).

Формування характеру означає слухняність навіть тоді, коли людина страждає (Бут.22:12). У Біблії ми бачимо приклади того, як Бог випробував Авраама на віру (Бут.22:12), Іов (Іов 2:11-13). Найбільші особистості в історії Ізраїлю проходили іспиту і вважали себе негідними покладеної на них місії (Исх. 4:10; Чис. 11:11). Ілля, втікши до пустелі, сів під ялівцевим кущем, і благав Бога про смерть (3Цар. 19:4). Бог зміцнив його. Господь також показав Іллі Свою велич (3Цар. 19:7-12). Бог непримітний і тихий.

Ще одним прикладом може служити Іона. Подібно до багатьох з нас, він теж вважав себе негідним визначеної йому місії (Ів. 4:3-8). Усі ці іспити є невід'ємною частиною праць Божих. Незважаючи на суворість і труднощі, що нам посилає Бог під час численних випробувань, ми маємо коритися Богові. Бог не залишить і не залишить нас (Євр.. 13:5). Він не дасть нам більш, ніж ми можемо витримати (1Коринт. 10:13). Богу відомі всі наші слабості, сильні сторони, турботи, сподівання і розпачі. Він допоможе нам. Якщо Бог з нами, хто може бути проти нас (Рим. 8:31).

З покликанням Іоанна, Андрія, Симона, Пилипа і Нафанаїла була покладена підстава християнської Церкви. Спочатку Іоанн Хреститель послав двох своїх учнів до Христу. Один з них, Андрій, знайшов свого брата і покликав його до Спасителя. Потім був покликаний Пилип, що відправився шукати Нафанаїла. Ці приклади повинні навчити нас, наскільки важливо наше особисте зусилля в залученні до віри родичів, друзів і сусідів. Є люди, що усе життя вважають себе християнами, але ніколи не додають ніяких зусиль, щоб привести хоча б одному душу до Спасителя (Рим. 9:25) Вони залишають цю роботу церкви. Служитель може бути дуже добре підготовлений до свого покликання, але він не в змозі зробити того, що Господь доручив рядовим членам церкви.

Є насущний нестаток у служінні люблячих християн. Багато загиблі душ могли б бути врятовані, якби їх ближні - прості люди - приклали зусилля для цього. Інші чекають, поки до них звернуться по допомогу. У кожній родині, серед сусідів, земляків - скрізь для місіонерів Христа знайдеться робота. Якщо ми християни, ця робота буде для нас щастям. Як тільки людина звертається у віру, у його душі відразу ж народжується бажання поділитися з іншими тим, якого дорогоцінного друга знайшов він в Ісусі. Рятівна істина не може бути прихована в його серце (Рим. 15:1-2; Фил. 2:1-5). Зміцнення є продукт любові (Ін. 17:26; 1Ін. 4:7-8,12). Ця любов дає, поділяється, збудовує та не щадить життя свого (1Ін. 3:16-18). Одним з найефективніших засобів у поширенні світла істини є особиста праця, живаючи бесіда з людиною. У домашнім колі, у каміна сусідів, у постелі хворого, в іншому затишному куточку ви можете читати Священне Писання і говорити слово про Ісус і істину. У такий спосіб ви будете сіяти насіння дорогоцінного світла, що зійдуть і принесуть рясний плід (Припов. 12:25). Давид знайшов притулок у Господу (Пс. 31:22).

Бог дає кожному випробування й хоче, щоб кожен з нас робив те, що йому визначене (1Ін. 2:15-17). Ми всі залежимо від Бога (Фил. 4: 11-12). Через Христа ми можемо справитися з труднощами (Євр. 13:5-6).

Ісус бачив у кожній людині того, хто повинний бути покликаний у Його Царство. Живучи серед людей. Він прокладав шлях до сердець, бажаючи їм блага (1Коринт. 10:13). Він знаходив тих, хто мав потребу в Ньому, у вуличній юрбі й у домашнього вогнища, у човнах, у синагогах, на берегах озер і на шлюбному бенкеті (2Коринт. 1:3-4). Він зустрічав їх за повсякденними заняттями і розмовляв з ними. Він наставляв їх у будинках, освячуючи родини Своєю Божественною присутністю. Глибоким співчуттям до людей Ісус здобував їхнього серця.

Наш Великий Бог є Бог розради, і якщо ми будемо виконувати те, що від нас потрібно, те ми переборемо всі негоди і труднощів. Зрештою, іспиту, що посилає нам Господь, не будуть тривати вічно, але вони мають свою причину (1Пет. 1:6-7). Кожний з нас важливий для Бога (Пс. 139:13-16). Де б ми ні знаходилися, ми повинні використовувати можливість сказати іншим про Бога. Якщо ми підемо прикладу Христа в тому, як ми чинимо добре, серця людей відкриються для нас, як відкривалися для Нього. Ніжно, з тактом, породженим від Божественної любові, ми можемо розповідати про Том, Хто "краще десяти тисяч інших", і "весь Він - люб'язність". Це сама найвища робота, у якій ми можемо ужити талант мови. Він даний нам, щоб ми могли представляти людям Бога і сина його, Христа, як Спасителя (Припов. 12:18; 16:24).

Заставою нашого успіху завжди була і є віра в Бога, в Ісусі Христі і Духу Святому ми знаходимо підтримку і спокій.

 

 

 

 

q