Християнські Церкви Бога

[P114z]

 

 

 

Висновки: Приповісти Соломона 31

 

 

(Видання 2.0 19950520-20000211)

 

Автор статті порівнює Церкву Бога двадцятого сторіччя з дружиною, про яку говориться в книзі Соломонових Приповістей, розділі 31.

 

 

 

 

 

Християнські Церкви Бога

PO Box 369, WODEN ACT 2606, AUSTRALIA

E-mail: secretary@ccg.org

 

(Авторське право ã 1994, 1995, 2000 рр. В. Кокс

Висновки - Діани Фланаган під ред. В. Кокса)

Дану статтю можна вільно копіювати і поширювати за умови збереження її цільної структури і виключення всяких змін у ній. При цьому копія повинна мати відповідний напис. Також необхідно вказати ім'я й адреса видавця. За одержання копії даної статті плата може не стягуватися. Дозволяється приводити короткі цитати в критичних статтях і оглядах у рамках закону про авторське право.

Дана стаття доступна на сторінці всесвітньої мережі інтернет:
http://www.logon.org і http://www.ccg.org

Приповісти Соломонові, розділ 31

Тридцять першого розділу книги Приповістей Соломонових стала джерелом багатьох розбіжностей і помилкових концепцій, особливо, коли мова заходив про місце і роль жінки. Звернемося до оригінального тексту і з'ясуємо, про що ж там говориться насправді.

На всім уготовано стати дружинами, про які говориться в Приповістях 31. Церква готується до того, щоб стати цнотливою нареченою Христової. Ми усі готуємося до того, щоб стати нареченими, сильними духом і цілеспрямованими, здобути міць та стати цілком придатними для Царства Божого.

Улаштування церкви не має нічого загального з ієрархією. Ми хрестимося не для церкви, але, скоріше, заради тіла Христова. Ідея тіла Христова не стільки має на увазі розшарування людей на священиків і мирян, скільки централізоване богослужіння. Кожний з нас поважає іншого більш, ніж самого себе. Ми вдень і вночі перестерігаємо і зміцнюємо один одного, щоб усякий з нас знайшов царство.

У нас дуже мало часу для того щоб рознести євангельську звістку по усьому світі, щоб змусити людей покаятися і захистити свій світ, дарований їм Богом. Прийде час, коли наші люди будуть полонені, і нам скажуть: "Не молитеся більш про їх".

Звернемося до Притч 31. Перше, на що звертають наша увага Приповісти 31, це царююча особа. У Приповістях 31:1-2 говориться про царя Лемуїла. Історія не говорить нічого про царя Лемуїла, але ми знаємо, що його ім'я складається з двох частин: Лемо (по напрямку) і Ель (Бог). Таким чином, його ім'я в перекладі означає “той, хто прямує до Бога”. Цей текст адресований обраним; приповісти призивають обраних не відхилятися від наміченого Законом Божим шляху незважаючи на мирську суєту.

У книзі Приповістей 31:3 говориться про те, що обрані будуть царями і священиками, і одночасно висловлюється побоювання, що сили століття цього можуть винищити обраних.

У книзі Приповістей 31:4 розвивається положення про те, що обрані не повинні отруювати свою душу мирськими справами, оскільки це може згубно вплинути на правосудді, що він його має чинити.

У книзі Приповістей 31:5 ми бачимо, що вони багато п'ють і порушують права пригноблених. Це означає, що обрані можуть упасти бездну беззаконня, будучи відверненими ледарством та особистими упорядкуванням, тож вони спотворюють закон і чинять беззаконня. Ми переконалися в тім, що подібне мало місце кілька десятиліть назад у церквах, що потоптали закон, переступили слово істини, зверталися на особу, крали гроші та навчають за платню. Усі ці люди діють усупереч закону, таким чином, заподіюючи людям шкода. Сановники відійшли від лінії правосуддя, й то є беззаконня.

У єврейській мові справедливість і праведність виражаються тим самим словом. Ми не можемо бути справедливими, якщо не праведні і, відповідно, навпаки. Церква цілком несе відповідальність за справедливе, швидке і гуманне правосуддя. Праведність жадає від кожного з нас надходити так, як того вимагає наш здоровий глузд. Неможливо знати, що система порочна й у той же час залишатися в рамках цієї самої системи. Настільки безглуздо було б сказати: "Я не знаю, що робити, тому я не буду робити нічого". Нам заповідано надходити по розуму в силу нашого розуміння. Влада вершити суд дає нам Ісус Христос. Ми посядемо упродовж тисячолітнього царювання і будемо вершити праведний суд, щоб допомогти людям.

У Приповістях 31:6-7 далі говориться про необхідність збудовувати і зміцнювати стражденних. Мова йде не тільки про тілесне розуміння допомоги, але ми також повинні піклуватися про щиросердечні і духовно кволих. Обрані будуть вилите як питво Боже. Ми відповідальні за допомогу, що ми зобов'язані робити один одному, щоб усі, і слабкі в тому числі змогли успадкувати Царство Небесне.

У віршах 8-9 говориться про правосуддя. Ми зобов'язані піклуватися про те, щоби кожний розумів необхідні умови для порятунку, що передбачаються Законом Божим. Ми повинні викладати всі необхідні зведення в логічній, послідовній і зрозумілій формі..

Процес навертання, каяття, обмивання порятунку Ісуса Христа і розміщення гріхів так далеко, як далеко Схід від Заходу, є реальність. Каяття як процес повинний бути зрозумілий усім. Той процес є ті люди, усі їхні типи, що покликані в Церкву. Вони повинні перебороти усі свої слабості, що може забрати багато часу. Нашою задачею є підняти один одного, поставити на ноги і зробити один одного сильними. Цей процес повинний розвиватися. В ієрархічній системі він зводиться до нуля. Ієрархи намагаються це зробити. Саме тому Христос висловлювався категорично проти її. Система Бога - це не ієрархічна система в змісті підлеглого керівництва. Вона має владу, але ця влада не спричиняє наслідку, що спричиняють світові ієрархії.

У Приповістях 31:10-11 ми читаємо про те, як Месія довіряє церкви. Обрані виправдуються в молитвах. Ніхто не може бути уповноважений, якщо він не поклоняється і не поститься за нього. Давид молився і постився за своїх ворогів. Отут повинний діяти закон поступової реабілітації. Замість цього ми спостерігаємо: "Господи, подивися на цю людину, принизь її, пригни до землі". Усі ми на якомусь етапі грішимо цим. Цей приклад являє приклад власної правоти. Самоправедність є єдиним гріхом, що шкодить спілкуванню з Богом, тому що вона ставить когось нижче, а когось вище.

З Приповістей 31:12 ми довідаємося, що обрані цілком виправдують довіру, що Месія робить їм.

Приповісти 31:13 показують, що церква готує духовне одягання для других. обрані завжди знаходяться внизу, вони звеличують інших людей над собою, а ті у свою чергу у своїй спразі влади тяжіють до такого положення. Вони почувають потребу підняти на вершину і коли в них це не виходить, вони намагаються зруйнувати чи організацію зробити що-небудь подібне. Але насправді нашою задачею є піднімати людей. Якщо щось не так, ми повинні висловити це.

У Приповістях 31:14 говориться про те, що порятунок приходить здалеку через Святого Духа. Наша їжа — у тім, щоб виконати волю того, хто нас послав (Ін. 4:34).

У Приповістях 31:15 Вона встає ще вночі і роздає їжу в будинку своєму і визначене служницям своїм. Якщо служниці не інструктуються належним образом, якщо про їх не піклуються, тоді вони не можуть наповнити свої світильники Святим Духом, і вони стають одними з дурних дівиць, але не мудрих.

У Приповістях 31:16 вона купує поле. Вона розглядає значення шматка землі, що продається, і не будучи вдоволеної цим, додає її до фамільних маєтків. Тобто кожний з нас несе відповідальність за ті, хто належить до нашого будинку, і виявляючи про їх турботу, ми піднімаємо їх до рівня того, що маємо. Після цього ми дивимося на інші полючи, і приводимо інших людей у лоно Церкви. Виноградник Добродії Саваофа є будинок Ізраїлів, і чоловіки Іуди – улюблене насадження Його (Ис. 5:7).

У притчах 31:17 ми бачимо, як вона препоясывает чресла свої силою Божої. "Зміцнюючи м'яза свої" означає “десниця Божа”, а десниця Божа — Ісус Христос (Пс. 44:3). Ми суть також руки Добродії, і ми робимо його працю.

У Приповістей 31:18 Вона почуває, що заняття її гарне, і світильник її не гасне і вночі. Тобто вона куштує свій товар, випробуючи його (інший варіант перекладу - розглядаючи). Так що вона міркує про те, що із себе представляє зроблене нею, що вона робить. Ми повинні усвідомлювати власні вчинки, міркуючи про Закон Божому, і про те, як ми упорядковуємо Церкву. Її світильник її не гасне і вночі, і це, безумовно, непряме посилання на євангельську притчу про мудрих і нерозумних дів. Наречений ввійшов у середині ночі і мудрих дів були готові стати перед судом у шлюбну вечерю Агнця, тому що їхні світильники не згасли. Нерозумні діви загасили світильники свої. Тому жінка Приповістей 31 старанна, і не угасає світильник її. Наприкінці ви побачите, що Бог і Христос будуть світлом Божого Храму.

У Приповістей 31:19 ми знову читаємо про жіночу ретельність, працьовитість і турботу про суджених братів. Вона не відвертається від бідних. Вона невпинно трудиться, щоб зміцнювати обраних і піклуватися про їх.

З Приповістей 31:20 ми довідаємося про те, що вона відкриває долоню свою бідному, і руку свою подає нужденному, тобто вона робить допомогу людям у їхньому прагненні стати смиренними і покірними Єдиному Правдивому Богові.

У вірші 22 ми бачимо, що вона поробила собі килими; віссон та кармазин убрання її. Вона сама одягнена в найдорожчі одяги. Її одягу є результат жертви Агнця; одіяння її обмиті кров'ю.

З вірша 23 ми довідаємося, яким чином про Месію дізнався весь світ; адже обрані зробили чималий внесок, поширюючи благу звістку по усьому світі. Обрані візьмуть участь у тисячолітнім царюванні Христа.

У вірші 24 ми бачимо, що Церква трудиться, щоб помножити плоди справ Рятівника, а тому вона — світло язичникам.

У вірші 25 ми бачимо, що її сила і достоїнство придбані силоміць Святого Духа в благочесті.

У вірші 26 вона збудовує, виховує та викриває зло.

У вірші 27 приводиться твердження про те, що вона спостерігає за господарством у будинку своєму і не їсть хліба ледарства.

У вірші 28 Устають діти і догоджають її, -чоловік, і хвалить її. Цей “образ дружини” служить утіленням церкви, що оселяє закон Божий на цій землі завдяки допомозі Месії і Святого Духа.

У вірші 29 Христос сповідає нас перед зборами обраних. Ми одержуємо похвалу і проходимо в царство Боже.

З Приповістей 31:30 ми довідаємося про те, що Миловидність оманна і краса суєтна; але дружина, що боїться Добродії, гідна хвали, тобто церква довідається благих не по зовнішності, але по плодах духу їх. Лаодикейська церква була багатою, сильною та могутньою. Втім, в очах Бога вона була жалюгідної, сліпий і голий. У їхньому випадку краса оманна. Дружина, що боїться Господа, гідна хвали. Страх Божий є початок мудрості, і, виходить, він зовсім необхідний обраним, котрі в першу чергу прагнуть до божественного пізнання.

З Івана 17:3 виявляється те, що не існує іншого Бога, крім Єдиного Правдивого Бога і Христа, що є син Його. Розуміння це виявляє собою необхідна умова для знаходження вічного життя. Якщо ми не будемо поклонятися Єдиному Правдивому Богові, не бути нам у Царстві Божому.

Заключний вірш Приповістей 31:31 запевняє нас у тім, що кожний з нас буде суджений по робимо його. Дружини повинні черпати силу від чоловіків своїх і Святого Духа, щоб і вони могли знайти Царство Небесне. Подібно до цього і Церква, наречена Христова, залишається сильною діями Ісуса Христа через Святого Духа. То є шлях, що веде до Царства Божого.

 

 

 

q