Християнські Церкви Бога

[111z]

 

 

Висновки

Навчи нас молитися

(Видання 1.1 19950506-19990912)

У цій статті мова йде про те, як саме слід молитися належним чином, тобто відповідно до того, як учив нас Ісус Христос. Тут же автор наводить тлумачення супутніх термінів (понять), а також пояснює важливість молитви, що відбувається під час богослужіння. У статті показано, що може служити перешкодою молитві; поряд з цим автор дає пораду, як варто молитися.

 

 

 

 

 

 

 

 

Християнські Церкви Бога

PO Box 369, WODEN ACT 2606, AUSTRALIA

Email: secretary@ccg.org

(Всі права застережені г 1995, 1999, 2001 Деніс Состарик & Вейд Кокс

Висновки Пієта Михельсона, під ред. Вейда Кокса)

Дану статтю можна вільно копіювати і поширювати за умови збереження її цільної структури і виключення всяких змін у ній. При цьому копія повинна мати відповідний надпис. Також необхідно вказати ім'я й адреса видавця. За одержання копії даної статті плата може не стягуватися. Дозволяється приводити короткі цитати в критичних статтях і оглядах у рамках закону про авторське право.

Дана стаття доступна на сторінці всесвітньої мережі інтеренет:
http://www.logon.org та http://www.ccg.org

 

Навчи нас молитися

Мета молитви полягає в тім, щоб попросити Бога про тім, у чому ми бідуємо, щоб Він міг вислухати наші сподівання та виконати наші прохання. Бог дає кожному з нас подарунки, наділяє нас талантами, але молитва їсти прохання одержати особистий подарунок і привілей. Молитися можна правильно і неналежним образом. Так, ми повинні відмінно розуміти, чому нас учить Біблія, щоб наші молитви придбали осмислений характер. Учні попросили Ісус у Євангелії від Луки 11:1 "Господи, навчи нас молитися". Ісус установив порядок проведення молебню, навчи нас молитися. Ми називаємо цю молитву Молитвою Господа. У Євангелії від Матвія 6:9-13, Ісус сказав: "Молитеся ж так".

Першорядним елементом цієї моделі є те, що молитва звертається безпосередньо до Бога, що є об'єкт поклоніння. Наші молитви повинні починатися відозвою до Бога, хвалебними мовами в його честь. Отче наш, сущий на небесах, так святиться ім'я Твоє.

Другим важливим елементом полягає в тім, що наша увага цілком зосереджена на наших же нестатках; Хліб наш насущний дай нам на цей день. Дати нам усе необхідне для життя — поточна обов'язок Бога, якщо, звичайно, ви помістили його у свої руки. Цю роботу він виконує через свого сина, що виконує функцію посланника. Він послав свого сина, чи посланника ангела патріархам, що виконували функції елохімів Ізраїлевих (Побут. 48:13-16). Таким чином, стає цілком очевидним те, що Ангел, що з'явився Ізраїлеві, був ніким іншим, як елохімом чи Богом, що благословив його і піклувався про те, що в ізраїльтян завжди було вдосталь їжі і питва. Цей ангел також відпокутував народ від зла. Тому що праведник дав обіцянку в тім, щоб їхня вода і хліб не висихали (Пс. 37:25; Іс. 33:15-16).

Третій елемент молитви складається в прощенні провин. Прости нам гріхи наші, як і ми прощаємо боржникам нашим. Уміння прощати — основа наших взаємин з Богом. Вимога вміти прощати логічно випливає з образи. Інші кривдять нас так само, як і ми кривдимо Бога своєю неслухняністю Йому і тим, що зневажаємо Його Законом. Будь-яка образа походить з неслухняності Богу. Давид сказав Богу, що він згрішив лише проти нього (Пс. 51:1-4).

Потрібно пам'ятати про те, що шкода, заподіяна ближньому, є зазіхання на Закон Божий. Якщо ми прощаємо інших, ми самі одержуємо прощення. Невміння прощати інших — небезпечна риса характеру. Такій людині прийдеться особисто мати справа з Богом. Якщо ми першими не установимо наші відносини з Богом, наші прохання і благання залишаться без відповіді, і не буде сили в молитвах, що ми відплачуємо Усевишні в ім'я заступництва.

Ми не повинні зневірятися. Ісус Сказав у Євангеліє від Луки 18:1, що повиннео завжди молитися і не сумувати. Павло в першому посланні до фессалоникийцам 5:17 говорив: "безперестану молитеся". Зневіра — могутнє знаряддя в руках супротивника нашого.

Перешкоди молитві

Якщо в нас є гріх, у якому ми не покаялися, Господь не почує молитви наші (Іс. 59:2; Пс. 66:18; Приповісти 15:8).

Духові непрощающему важко зробити так, щоб Господь почув його (Матв. 5:23-24; Марко 11:25). Джерелом непрощеної образи найчастіше служить лицемірство, фарисейство. В інших випадках, це защемлена гординя. Нам варто розібратися у своїх почуттях і глянути на те, які в нас відносини з Богом. Луки:10-14 демонструє нам, що є самовдоволення в очах Бога. Цей гріх найбільш розповсюджений у церквах Бога двадцятого сторіччя. Справді, це печатка лаодикейської церкви (Об'явл. 3:14-22). Бідність є в Духу. Золото, очищене у вогні, є Святий Дух. Церква думала, що вона багата духом, він насправді вона була злиденна. Вона була вивержена з вуст Божих. Лише деякі з цієї церкви одержали виправдання й успадкували частина царства Божого.

Відсутність віри — ще одна причина, по якій Господь не почує вашу молитву (Якова 1:6-7; Євр. 11:6). Щоб знати, що обіцяє нам Господь, нам необхідно вивчити Біблію. Ми повинні вірити в те, що Господь відповість на наші молитви, нам варто бути вдячними Йому заздалегідь.

Якщо в людини проблеми з родиною, його молитви також не буду почуті чи його осягнуть перешкоди в молитвах (1Пет. 3:7).

Ми просимо невірно (Якова 4:2-3). У молитвах наших ми можемо стати занадто себелюбними, оскільки приділяємо надмірну увагу нашим власним потребам.

Ми покликані, щоб йти по стопах Ісуса Христа. Так що, коли ми відплачуємо молитву, ми згадуємо ім'я його (Іван 14:13-14, 15:7). Щоб мати право так надходити, ми повинні дотримувати десять заповідей (Іван 15:10). Святий Дух лише тоді перебуватиме у нас, якщо ми будемо слухняними Богу в дотриманні заповідей Його (1Іван 3:21-24; Приповісти 28:9).

Ми повинні молитися правдивому Богу (1Коринт. 8:5-6). У цьому тексті говориться про те, що Христос даний нам як Господь під початком Єдиного Правдивого Бога (Іван 17:3; 1Іван 5:20).

Якщо ви попросите Бога допомогти бідним, але самі не відкриєте гаманця свого, ви — лицемір (Як. 2:14-16). Якщо ви самі можете допомогти бідним, але не робите цього, — нема рації молитися Господові.

Ми повинні покаятися у своїх гріхах і змінитися (Іс. 55:6-7). Бог обіцяв відповісти на молитву праведного (Ін. 10:24, 15:8; Якова 5:16).

Варто молитися за:

Віддяка: (Фил. 4:6; Кол. 4:2). Ми повинні пам'ятати про те, що Бог є джерелом нашого благословення, і ми повинні дякувати його.

Молитеся ж друг за друга: (Ефес. 6:18-19; Рим. 15:30). Молитеся за царів та за всіх, хто при владі (1Тим. 2:1-2). Молитеся за ворогів наших: (Лука 6:28).

Коли ми не знаємо, за що нам молитися, ми можемо сподіватися на допомогу (Рим. 8:26-27).

Якщо молитви залишаються без відповіді, продовжуйте молитися (Луко 11:9-10, 18:1-8). Ми не повинні вступати в суперечки з Богом. У дійсності Бог призиває нас словами "прийдіть – і розсудимо, говорить Господь" (Іс. 1:18).

Нехай буде воля твоя

Богу було бажано так, що Ісус пройшов через приниження і смерть. Наші молитви повинні бути погоджені з волею Бога.

Бог може почути молитвам, що відплачуються до нього з повагою і правдивістю. Іншими словами ми повинні відплачувати молитви від чистого серця. Ми не самотні в нашій битві. Бог готовий допомогти нам прожити життя правдивого християнина (Іс. 66:2). Бог шукає лагідних і правдивих людей, молитви яких і будуть почуті.

Молитва аж ніяк не є способом примусити Бога виконати наше прохання, але ж то є спосіб прийти до Бога у вірі, що нам необхідна. Бог відповідає на молитви віруючих, але не завжди так, як ми того хочемо. Воно-те вуж достеменно відомо, що нам насправді потрібно, до того ж наші духовні сподівання є набагато важливішими, ніж матеріальні потреби.

Нам відомо, що ми повинні молитися, тому що в Євангеліє від Матвія 6:7 Ісус вимовив: "Я як молитеся", а не якщо молитеся. Таким чином, у молитві ми визнаємо свою залежність від певного джерела, що лежить поза нами – вищої сили. Ми мислимо Господа як частину самих себе, тобто відповідно до задуму Бога. Отже, Бог стає усім в усьому (1Коринт. 15:28; Ефес. 1:23).

q