Християнські Церкви Бога

[009z]

 

 

 

Висновки: "Прагну."

 

 

 

 

 

(Видання 1.0 20000416-20000418)

 

Останні слова, що їх вимовив Христос перед самим кінцем мають величезне пророче значення і відносяться до цільної структури Закону. Автор пояснює зміст спокути гріха і примирення з Богом, як про тім говориться в книзі Псалмів та інших свідчень.

 

 

Християнські Церкви Бога

PO Box 369, WODEN ACT 2606, AUSTRALIA

E-mail: secretary@ccg.org

 

(Всі права застережені ã 2000 р. В. Кокс Висновки Джона Пірса під ред. В. Кокса)

Дану статтю можна вільно копіювати і поширювати за умови збереження її цільної структури і виключення всяких змін у ній. При цьому копія повинна мати відповідний напис. Також необхідно вказати ім'я й адреса видавця. За одержання копії даної статті плата може не стягуватися. Дозволяється приводити короткі цитати в критичних статтях і оглядах у рамках закону про авторське право.

Дана стаття доступна на сторінці всесвітньої мережі інтернет:
http://www.logon.org і http://www.ccg.org

"Прагну"

Апостол Іван записав останні слова, вимовлені Месією перед смертю на хресті (чи "stauros" по-грецькому). Він був свідком навіч.

На хресті було сказано сім фраз. Матфея 27:46 і Марка 15:34 реєструють одне висловлення. У Євангеліях від Луки ми бачимо три фрази: 23:34, 43, 46. У Євангеліях від а ми також бачимо три висловлення: 19:26, 27, 28 і 30.

Як виявляється з Євангелій від Луки 23:44, обіцянки були дані розбійникам до настання темряви.

Слова Псалмів 22:1 були сказані першими, тобто протягом трьох годин темряви. Своею смертю Христос став свідком проти священиків та хибної системи, що вони їй споконвічно потурали. Відтоді вони підійшли під знамення Іони, і були вони приборкані покаянням або смертю.

Псалми 22 — це Псалми Стражденного, де говориться про Стражденний і про ту славу, що очікує його.

У Євангеліє від а 19:23-24 ми бачимо, як виповнюється ще одне заключне пророцтво. Солдати розділили одяг і кидали жереб, кому дістанеться плащаниця його, як про тім і було передвіщено (Пс. 22:18). У цьому заключна частина пророцтва, і ймовірно це случилося після того, як він вимовив проречене в Псалмах 22. Але Бог не сховав свого обличчя від нього і не залишив його, як про тім говориться в Псалмах (Пс. 22:24).

Христос доручив своєму учню піклуватися про матір своєї, і той негайно взяв її під свою опіку. Христос виконав Писання і завершив пророцтво, вимовивши: "Спрагу". І тоді до губ його піднесли губку, просочену оцтом. Коли Ісус відчув смак оцту, але промовив: "Учинилося" (teleõ). Це означає, що всі, чому належало виповнитися, здійснилося, і Писання не порушилося (Ин. 10:34-35). І тоді, схиливши голову свою, за свідченням Матфея, Ісус зрадив дух (Мат. 27:50).

Єдине писання, що грядет, не могло случитися доти, поки він не зрадив дух свій. Був чотирнадцятий день нисан року 30 н.е. середовище. П'ятничне воскресіння є частина обряду язичеського Великодня (див. статті Походження Різдва і Великодня (№ 235)). Цей церемоніал також має пряме відношення до обрядової системи золотого тельця (див. Золоте теля (№ 222)), (див. також статті Давид та Голіят (№ 126), а також Піната (№ 276)).

Той четвер 30 р. н.е. Був Великим Днем, першим священним святом Опресноков. У ту ніч, відповідно до звичаю, потрібно було укушати від паски (див. Великдень (№ 98)).

Цей день не можна чи профанувати опоганювати, і люди також не повинні опоганювати себе дотрагиванием до мертвих тіл, тому що так велить закон. Так вони повинні почекати якийсь час, начебто б переконатися в тім, що поховане тіло мертве. Ноги перших двох розп'ятих з ним були зламані. Коли вони прийшли до Христу, вони побачили, що той був уже мертвий, і тому вони не зламали ніг його, але солдата простромив Христа списом меж ребер, і кров відійшла.

Так виповнилося пророцтво про смерть Христа (див. Пс. 34:20 і Зах. 12:10).

Потім Йосип відніс його; перед цим він благав Пілата віддати йому тіло розп'ятого Христа, і йому віддали це тіло. Разом з учнем Никодимом вони віднесли тіло і погребли його у власній гробниці Йосипа, що до цього була порожня. Це дуже важливо, оскільки отут міститься ще одна символічна вказівка на чистоту принесеної жертви.

У Псалмах 40 ми бачимо, що Христос був принесений як жертва для цілопалення.

У Псалмах 69 ми бачимо Христа як жертву повинності (Такого погляду дотримує і Буллингер порівн. прим. до Пс. 69:1).

Псалми 69:9 відносяться до Євангелія від а 15:25.

Буллингер думає, що фрагмент Псалмів 69:14-20 безпосередньо зв'язаний з Гефсиманией, про яку ми читаємо в Матфея 26:36-45. У ньому описані подій суду і хресної страти, і вороги Христа коштують перед ним.

Фрагмент Псалмів 69:21 відноситься до розп'яття (Мат. 27:34-48, Ин. 19:29). Випивши оцту, він повинний виконати Писання як Месія перед смертю. Це діяння і попередні беззаконня викликали проклін на Іудею.

Текст Псалмів 69:25 відноситься до оповідання про Іуду в Діяннях 1:20, як показано вище. Тут доречно згадати про дванадцять апостолів. Дванадцять апостолів покликані судити коліна Ізраїлеві. Над кожним коліном верховенствует один апостол. Коліно левітів прибегло до священства, але в суді так чи інакше фігурують дванадцять колін. Іуда служить утіленням зради Месії, Посланнику Заповіту, що звільнив їх від тенет рабства в часи Виходу. Він належав до племені іудеїв і віфлеємському клану Ефрафи.

За всім цим криється щось більше, ніж просте згадування про Юду. Буллингер думає, що Псалми 69:22-28 відносяться до послання римлянам 11:9,10. Ця цитата з'явилася логічним наслідком посилання послання римлянам 11:8 до книги Исаии 29:10. Поза всяким сумнівом, ці пророцтва говорять про нездатність Іудеї як народу знайти Святого Духа; їхні традиції виявилися для них пасткою.

Бог врятує Сіон і зведе міста іудейські. В останні дні вони будуть відновлений і Святий Дух буде вилитий на них через Месію, якого вони убили. Він повернутися, щоб врятувати ждущих його. Врятувати тих, хто дотримує заповідей Божі і свідчення Ісуса Христа (Об’явл. 12:17: 14:12).

 

 

 

q