Християнські Церкви Бога

[80z]

 

 

 

Висновки: суд над демонами

 

(Видання 2.0 19941203-19991212)

 

У даній статті повествуется про час кінця тисячолітнього царювання Христа, коли настане черга демонів стати перед судом, коли їх вчинки буде зважено проти дій обраних в останнім тисячолітті.

 

 

 

 

Християнські Церкви Бога

PO Box 369, WODEN ACT 2606, AUSTRALIA

E-mail: secretary@ccg.org

 

(Всі права застережені 1994, 1999 рр. В. Кокс ã Висновки: Патті Гамбьер під ред. В. Кокса)

Дану статтю можна вільно копіювати і поширювати за умови збереження її цільної структури і виключення всяких змін у ній. При цьому копія повинна мати відповідний напис. Також необхідно вказати ім'я й адреса видавця. За одержання копії даної статті плата може не стягуватися. Дозволяється приводити короткі цитати в критичних статтях і оглядах у рамках закону про авторське право.

Дана стаття доступна на сторінці всесвітньої мережі інтернет:
http://www.logon.org і http://www.ccg.org

Суд над демонами

Щоб розглядати тему суду над демонами, необхідно оглядово розглянути древні обряди і вірування народів, що зіграли домінуючу роль сатани, бога століття цього в житті народів.

Сатана був херувимом осеняющим у царстві Божому, але він профанував цю місію і був низложен разом з тими, хто повстав разом з ним.

З книги Об'явлення 1:10-20 виявляється, що Христос є чи Ангел Глава Церков Бога. Кожна ера церкви цілком у владі ангела, якому Христос адресували послання, дане Богом Батьком.

У 1Тимофія 5:21 Павло згадує ангелів і обраних, і по логіці речей, обрані є частина обетования ангелів.

Святі батьки думали, що ангели стояли на чолі церков, і вершили влада над тварным світом. Ця ідея ролі ангелів у керуванні землею знайшла своє застосування в Ізраїлі і Завітах, а також у язичників.

В Повторенні Закону 32:8 оповідується про те, що Бог установив межі народів землі по числу намісників Божих. У деяких текстах написано "по числу синів Ізраїлевих"; ці зміни були навмисне внесені у священні тексти, для того щоб сховати роль ангелів.

У книзі Даниїла 4:13,23 йдеться про те, що термін "бодрствующий і святий" застосовувався відносився до ангелів, що регулюють земні діяння.

Як Христос, так і архангел Михайло, що підкоряється йому, коштує за Ізраїль (Даний. 12:1).

Усі народи, кожний з який знаходиться під владою занепалого сонму, облачилися проти обраного народу Ізраїльського. Примітно, що Ориген заперечує можливість каяття Сил, оскільки всі народи прийняли Христа куди привітніше, ніж інших.

Покаяння занепалого сонму має величезне значення в рамках питання про всевідання Божому. Точка зору Оригена щодо покаяння вірна, якщо розглядати її в контексті біблійної філософії.

Сатана, князь світу цього, засуджений (Ин. 16:11). Ангели ж ще будуть суджені (1Корів. 6:3).

У книзі Буття 3:15 п'ята людства і голова сатани "ужалена". Ні те, ні інше не було переможено, так що існує можливість примирення між занепалим сонмом під верховенством сатани і Богом, тому що повсталі можуть покаятися.

Филип'ян 2:1-11: Діяння сатани були зважені проти діянь Христа, оскільки вони обоє "обіймають посаду" ранкової зірки. Демони, вожді народів будуть суджені проти обраних, котрим уготовано царювати в тисячолітті.

Сучасне християнство не розуміє символіки, що виявляється зі смерті і воскресіння, загадкою залишається для неї й обумовленість вічного життя, а також те, що демони можуть покаятися. Раз і назавжди безоглядно увірувавши в неможливість покаяння демонів у те, що сатана споконвічно був утіленням зла (це спростовується книгою Єзик. 28:15), а також у безсмертя душі людської, у можливість жити, не бідуючи в допомозі Єдиного Правдивого Бога, не дивно, що 1Коринтян 6:2,3 розуміють невірно.

Звернімося до пророцтва Ісаї 14:1-30.

Вірші 1-3: тисячолітній полон сатани (Об'явл. 20:1).

Вірші 4-7: початок тисячоліття, падіння влади звіра.

Вірші 8,9: друге воскресіння (Об'явл. 20:5).

Вірші 10-12: Панування сатани буде приборкано, і він "став подібний нам", тобто людиною. Христос став людиною, але він обрав підкоритися Богові. Тоді Сатана стане людиною, і йому також прийдеться зробити заключний вибір: вічне чи життя вічна смерть (Фил. 1:1-11).

Вірші 13-23: Христос був "галуззю праведної", сатана ж — "знехтуваною галуззю".

Вірші 24-30 описують те, що коїтиметься впродовж тисячоліття.

Біси можуть вступати у взаємини з людьми, але вони підкоряються Христу й обраним від рукоположения сімдесятьох (Лука 10:17-20).

У демонів різний ступінь волі і призначене місце проживання.

Матвія 8:28-32 (особливо, вірш 29) говорить про те, що їм відомо точний час суду.

Марка 5:1-10 (вірши 7): демони визнають Ісус як Сина Бога Всевишнього. Чому сучасне християнство не може визнати цю істину і відмовитися від неправди дуалізму і догмата Трійці?

Влада демонів і сатани переходить у панування звіра, і після трьох з половиною років умовлянь світу двох свідків уб'ють у владі, який володів Мойсей (Об'явл. 11:1-14).

Сонму підкорявся ангелу, що стояв над ними в безодні (Об'явл. 9:1-11). Буде чотири ангели, відпущених в останні дні, вони очолять небесну рать чисельністю в двісті мільйонів, і третина всього людства буде винищена.

Сатана буде укладений у темницю на тисячу років, але до кінця цього часу його панування знову набере силу, і хід сил небесних відновиться (Об'явл. 20:1-3). Вірші 4-10 дають нам представлення про те, як швидке людство піддається обману великого брехуна (Об'явл. 12:9).

Лжепророки і звір подібні один одному так само, як смерть подібна пекл. Більш не буде лжепророків і намісників зла, що царюють над світом.

Вірші 11-15 оповідають про кінець. Принявшие Бога стануть ангелами. Непокірливі вмруть, і тіла їх будуть спалені.

Суд над сатаною учинений буде не для прокльону, але в ім'я майбутності, у якій він і занепалий сонм перемінить свій намір, зрозумівши помилковість його, і тоді світло милості Божої опромінить його.

Бог не хоче загальної загибелі (2Пет. 3:9), тому Він дає нам можливість усім, і вірним Йому і відпалих від благодаті Його, покаятися і стати предвечными синами Божими.

Вважати, що демони не можуть покаятися, і що їм заздалегідь уготованы вічні борошна в пеклі, означає прийняти насаджуване сатаною мислення, тим самим відкидаючи любов Бога до усякої тварини, Їм створеної.

У силу всевідання, Бог знав про гріховність людської натури, але якби Він не створив систему, у якій кожний міг прийти до покаяння, а виходить, врятуватися, те Він діяв би всупереч правилам, що Сам же й установив, тобто Бог безсторонній (Утор. 10:17, Рим. 2:11). Таким чином, сонм може покаятися й одержить спокута, причастивши до жертви Христа.

Жертва Христа, принесена в спокуту гріхів раз і назавжди, дає можливість знайти порятунок не тільки людям, але і сонму. Христос — первосвященик сонму так само, як і люди.

Спочатку створення сатана і сонм були частиною пастви. Сатана приходиться нам братом так само, як і будь-який інший син Божий, тому й у нього є рятівний засіб — покаятися і знайти вічне життя подібно будь-якій іншій людині.

Вибір за кожним з нас, за сатаною і, звичайно ж, за занепалим сонмом.

 

 

 

 

q