Християнські Церкви Бога

[075z]

 

 

 

Висновки: благословення та прокляття

 

 

 

 

(Видання 2.0 19941105-19990309)

 

У цій статті автор досліджує текст Повторення Закону 28, витлумачуючи його практичний зміст.

 

 

 

 

 

 

 

Християнські Церкви Бога

PO Box 369, WODEN ACT 2606, AUSTRALIA

E-mail: secretary@ccg.org

 

(Всі права застережені 1994, 1999 р. ã Висновки —Патті Гамб'єр під ред. В. Кокса)

Дану статтю можна вільно копіювати і поширювати за умови збереження її цільної структури і виключення всяких змін у ній. При цьому копія повинна мати відповідний напис. Також необхідно вказати ім'я й адреса видавця. За одержання копії даної статті плата може не стягуватися. Дозволяється приводити короткі цитати в критичних статтях і оглядах у межах закону про авторське право.

Дана стаття доступна на сторінці всесвітньої мережі інтернет:
http://www.logon.org і http://www.ccg.org

Благословення та прокляття

Бог Батько установив Закон і промисел, визначивши хід царствених подій, що будуть відбуватися через посередників Ізраїлю, і Ангела Божого, що з'явився Мойсею на Синаї. Мойсею було сказано докладно написати встановлення закону перед лицем Божим. Як би там ні було, але закон існував ще з моменту створення світу.

Адама одержав умовляння; у повчання йому Бог повелів Адамові дотримувати встановлення. Ний, праведний вождь, що пережив потоп, передав Закон народам, і не було прощення тим, хто ослухався. Закон Божий досконалий, він улаштований на благо людство і в порятунок людей.

Вавілонські віровчення, що поширилися по усьому світі, продовжили сучасне традиційне християнство, що взяло за основу догмат Трійці. Догматизм поствавілонських релігійних плинів одержав підтримку з боку Рима, що зробив чималий внесок у розвиток єретичних екзегез попри волю Божу. Згодом світ наглухо загруз у мережах звичаїв і традицій, у корені суперечних Закону Божому. У результаті, світ переживає період війни і загального занепаду.

Благословення і прокльону, про які говориться в книзі Повторення Закону 28, стосуються не тільки окремо узятого народу Іудеї, але і всіх народів. Закон був даний Ізраїлеві, а Іудея є одним із дванадцяти колін Ізраїлевих.

Отже, благословення і прокльону адресовані, у першу чергу, народу Ізраїльському, але поширюються на інші народи. Усякий народ, що кається і дотримує Закон, пожне блага благословенний так само як увесь світ пожне прокльону, що осягли його за неслухняність.

Коли Бог установив Ізраїлеві благословення за слухняність, Вона звеличив народ, возвеличив його, поставив його в приклад усьому світу (Повт. 28:1-14). Якби Ізраїль дотримував закон, то інших народів із благоговінням відносилися б до їхньої мудрості і благочестя, тому що так були б вони покірні (Повт. 4: 5-8).

Господь вразить перед нами ворогів, що повстають на нас (Повт. 28:7). Мойсею досить було лише підняти свій дерев'яний жезл, щоб заспокоїти людей, і Червоне Море відкрилося перед ними. Ізраїль був врятований, і сили єгипетські потонули. Бог зробив це для своїх людей.

Ізраїль міг би стати народом святих, якби вони дотримували заповідей Його (Повт. 28:9).

"Ім'я ЯХВХ кличеться на тобі" (Повт. 28:10). Люди знали це й у страху Божому визнавали владу, дану Ізраїлеві.

Дощ землі під час своє є запорукою процвітання народу, що не бере в борг, оскільки цей народ дотримує встановлення Божі (Повт. 28:11-12). Отже, матеріальне благополуччя служить прямим показником духовного стану того чи іншого народу, мірилом слухняності Богу.

Усяке діяння проти волі Божої і Закону говорить про те, що той, хто скоїв ці дії, йде за іншими богами, тим самим показуючи вороже відношення до Бога. Цим людям не здобути благословення.

Бог справедливий; за неслухняність немає нагород.

Повторення Закону 28:15-68 є застереженням про найсуворіші кари, що можуть осягнути людей і цілі народи, що здумали ослухатися Бога. Бог дивиться на народи як на родини, і народи будуть суджені так само, як і сонм, керуючий ними. (см. статті Ангел ЯХВХ (№ 24) і інші статті).

У ці віршах показується щедрість землі для тих, хто дотримує Закону Божий.

Якщо чи народ окрема людина відкине Закон Божий і залишить шляху його, то розум його переходить до іншого духу. Душу людини наповняється розпустою і скверною в рамках системи, ознаками якого може служити вавілонське навчання про триєдиного Бога. Іслам виявляє собою пряме наслідком догмата триєдиного Бога. Справді християнська релігія була унітаріанською; саме її сповідала Церкву Бога із самого початку.

У наші дні сатана веде гру, набудовуючи традиційне християнство проти фанатизму розпусних мусульман; наслідку цієї ворожнечі не сповільнять дати про себе знати, і джіхад віднесе життя обраних Богом людей.

Якщо релігія не говорить так, як говорить закон і свідчення Ісуса Христа (Іс. 8:20), то немає в ній світла.

Прокльону, несуть хвороби, епідемії, голод, занепад, божевілля, сліпоту і помутніння розуму. Війни і полон обраних, поневолення наших дітей і інші жахи війни мальовничо передає нам жахи майбутніх покарань. У Своєму Слові Бог не говорив "політично коректною мовою" – у його словах НЕМАЄ двозначності.

Промисел Божий необхідний, щоб привести людей до покаяння. Якщо ми побачимо ті тяжкі наслідки наших колективних "зусиль", що приводять до прокльонів, багато хто з нас покаялися б. Але ми нічого не можемо зробити. Ми нічого не можемо зробити для запобігання тяжких наслідків неслухняності, єдине, щоб ми можемо зробити — це звернутися до Бога.

Коли народи сколихнуться під ударами воєн останніх днів, обраних будуть жорстоко переслідувати. Тому що ми говоримо так, як Бог, і нас будуть дорікати за це.

Але після того, як світ повстане з пороху, як про тім сказано в книзі Єремії 30:11-24, почнеться інший час. Усевишній говорить: "И ви будете моїми людьми, і я буду вашим Богом" (Єр. 30:22).

Зайво говорити, що в інтересах кожного прислухатися і почути умовлянням про благословення і прокльони Всевишнього Бога, про які говориться в книзі Повторення Закону 28.

 

 

q