Християнські Церкви Бога

[074z]

 

 

 

Висновки: ментальність поклоніння

 

 

 

(Видання 2.0 19941029-20000108)

 

У цій статті розглядається проблема схильності до ідолопоклонства в людей, що знайшли пристановище в церквах, діяння яких не були спрямовані на пошук і встановлення істини. Будь-які пріоритети, що люди ставлять над любов’ю до Отця, вважаються культом.

 

 

 

 

 

 

Християнські Церкви Бога

PO Box 369, WODEN ACT 2606, AUSTRALIA

E-mail: secretary@ccg.org

 

(Всі права застережені 1994, 2000 р. ã Висновки —Патті Гамбєр під ред. В. Кокса)

Дану статтю можна вільно копіювати і поширювати за умови збереження її цільної структури і виключення всяких змін у ній. При цьому копія повинна мати відповідний напис. Також необхідно вказати ім'я й адреса видавця. За одержання копії даної статті плата може не стягуватися. Дозволяється приводити короткі цитати в критичних статтях і оглядах у рамках закону про авторське право.

Дана стаття доступна на сторінці всесвітньої мережі інтернет:
http://www.logon.org і http://www.ccg.org

Схильність до ідолопоклонства

Термін "культ" переважно вживають стосовно релігійних груп нетрадиційного напрямку, віровчення яких відрізняється від традиційного християнського догматизму. Навіть Павла, учня Ісуса Христа в ранній Церкві Бога називали його "ватажком секти назореїв".

Отже, істина, що несли Ісусе Христос і його послідовники, завжди піддавалася суворим гонінням на протяг 2000 років. У цьому полягає щире розходження доктрини Церков Бога від культів, включаючи так називане традиційне християнство.

Оксфордський універсальний словник дає три значення слова “культ”:

1. Шанування.

2. Особлива форма релігійного шанування, виражена найчастіше зовнішніми ритуалами і церемоніями, що служать частиною культового церемоніалу.

3. Один з основних елементів релігії; дії (тілорухів або читання спів певних текстів тощо), що мають метою дати видиме вираження релігійному поклонінню. Мова йде, переважно, про видиме вираження організованого шанування перед Богом і Законом Його, і, виходить, порушенні Першої Заповіді.

Ця відданість, про яку говориться вище, є пряма істина, викладена в біблійному законі і свідченні, уперше була висловлена в пророцтві Ісаї 8:16-20. "Зав'яжи свідчення, і запечатай одкровення при учнях Моїх" (стих 16). “Закону і свідчення! Якщо вони не говорять як це слово, то немає світла в них” (стих 20).

Якщо деяка релігійна організація сповідала закон і свідчення, але тепер учить усупереч Біблії, то в них НЕМАЄ світла, і вони не є частиною обраних, і це — культ. Ті, хто продовжують учити проти Біблії, суть що помиляються, а їхнього віровчення — культ.

Коли християнські церкви почали переймати ідеї Трійці, а це случилося після проведення всесвітніх соборів, ці церкви перетворилися в секти. Причому, неважливо, скільки послідовників у того чи іншого культу. Уже той факт, що група шанувальників віддає перевагу лідеру, а не Богу Батьку, те це вже саме по собі є незаперечною ознакою культу. Будь він хоч чи папа Х. В. Армстронг — не має значення.

Обрані приймають водохрещення в тілі Церкви, і усі вони зв'язані порукою і вірою в Єдиного Щирого Бога і Його Сина Ісуса Христа, як виявляється з Євангелія від Іоанна 17:3. З погляду історії, коли віровчення про рівність Христа і Бога укореняються в церквах Бога, тоді обрані повинні почати рішучі дії по реорганізації церкви. Вони повинні відокремитися від єретиків, що сповідають доктрину антихриста.

І це не ново. Іоанна, учень Христа був змушений звернутися до єретиків, мабуть, це відбулося десь у 56 р. н.е. (Супутник біблеїста Додаток 180). Іоанн змушений був відкинути аргумент, що свідчить про прихильність доктрині рівності Бога і Христа. Це — типовий приклад єресі і доктрини антихриста.

Ми повинні жити істиною, і тому ми в співдружності з Богом і Ісусом Христом, ми любимо наших братів, і всі ми ходимо в істині (1Ін. 2:1-10).

Христос — наш захисник перед Отцем – тому Він не може бути Отцем (1Ін. 2:1-6).

Любов до ближнього є ознака приналежності до обраного. Коли люди люблять свою чи організацію лідера всупереч істині, така група є культ, а обрані повинні залишити цю організацію, таким чином, переборюючи зло (1Ін. 2:7-11).

Ми доводимо свою любов до Бога тим, що ми покірні Йому (1Ін. 2:12-17).

Бог віддав Свого Сина (Ін. 3:16).

Ісус був посланий своїм Батьком, щоб виконати волю свого Батька і закінчити свою роботу (Ін. 4:34).

З біблійних текстів видно, що Ісус ніколи не шукав рівності з Богом. Саме тому в Біблії короля Якова цей текст перетерпів зміни. Це було зроблено з тією метою, щоб навмисно приховати істину від розумів тих, хто шукає її. Сатана ж шукав рівності з Господом, а отже, він мав намір змістити Бога. Христос знайшов слухняність, вона не змів ослухатися свого Батька, навіть коли йому довелося віддати своє життя з волі Батька Небесного. Обрані також були слухняними. Різні церкви і релігійні організації хотіли ввести в оману обраних. Вони безуспішно намагалися це зробити на протяг двох тисяч років. Обрані є покликані. Вони визначені і впізнані наперед Богом.

Той, хто діє вірно — праведний. Здійснюючі ж гріх від диявола (diabolos). Істину слід проголошувати ясно і чітко (1Ін. 3:1-10).

Петро говорить нам, що ми зобов'язані намагатися “робити твердим [наше] звання й обрання” (2 Пет. 1:10) — тобто безсумнівним для самих себе. Обрання довідаються по його плодах. Павло знав про вибраність фесалонікійців, спостерігаючи їхню віру, сподівання і любов, внутрішню і зовнішню зміну в їхньому житті, що зробила Блага звістка (1 Фес. 1:3–6). Чим більше ці якості, у яких наставляє Петро своїх читачів, виявляються в нашому житті (чеснота, розважливість, помірність, терпіння, благочестя, братолюбство, любов: 2 Пет. 1:5–7), тим більше ми можемо бути упевнені в тім, що маємо право називатися обраними.

Обрані, з одного боку, є даром Отця Сину (Ін. 6:39; 10:29; 17:2, 24). Ісус свідчив, що Він прийшов у цей світ, щоб врятувати обраних (Ін. 6:37–40; 10:14–16, 26–29; 15:16; 17:6–26; Еф. 5:25–27), і всяка розмова про цю Його місію повинний підкреслювати дана обставина.

Осудом називається незмінне рішення Бога у відношенні тих грішників, яких Він не передобрав до вічного життя. Його вибір у цьому випадку складається, власне кажучи, у рішенні не змінювати їхній подібно тому, як призначено змінитися обраним, але залишити діяти гріх, оскільки в серце своєму вони бажають цього, і зрештою засудити їх за справи, що вони зробили. Коли в тих чи інших конкретних обставинах Бог віддає їхнім власним гріхам (тобто знімає перешкоди на шляху їхніх гріховних помислів), це саме по собі є початком суду. Це називається в Писанні “жорстокістю” (Рим. 9:18; 11:25; порівн. Пс. 80:13; Рим. 1:24, 26, 28) і, безсумнівно, веде до обтяження провини цих людей.

Прийшов Христос і дав нам розуміння, щоб пізнати Щирого Бога (1Ін. 5:2).

"Діти! зберігаєте себе від ідолів. Амінь" (1Ін. 5:21) – сини людські і виплодка адові уникайте культів.

Об’явлення 18:4 "Вийдіть із нього, люди мої, щоб не сталися ви спільниками гріхів його, і щоб не потрапили в карання його" (СВВБ).

Про розпусницю говориться як про Вавилон велика розпусниця, що сповідала бесівські навчання про триєдиного Бога. Вони не є частиною обраних. Обрані ніколи не приймали цієї системи.

ВИЙДІТЬ ІЗ НЬОГО, ЛЮДИ МОЇ!

 

 

q