Християнські Церкви Бога

[P73z]

 

 

 

Висновки: Самсон і судді

 

 

 

 

 

(Видання 1.2 19941022-19990523)

 

Ця історія може виявитися цікавої і повчальний для сучасників і дати їм більш розуміння діянь Месії і церкви.

 

 

 

 

 

 

 

Християнські Церкви Бога

PO Box 369, WODEN ACT 2606, AUSTRALIA

E-mail: secretary@ccg.org

 

(Авторське право 1994, 1998, 1999 р. ã В. Кокс;

висновки — під ред. В. Коксу)

Дану статтю можна вільно копіювати і поширювати за умови збереження її цільної структури і виключення всяких змін у ній. При цьому копія повинна мати відповідний напис. Також необхідно вказати ім'я й адреса видавця. За одержання копії даної статті плата може не стягуватися. Дозволяється приводити короткі цитати в критичних статтях і оглядах у рамках закону про авторське право.

Дана стаття доступна на сторінці всесвітньої мережі інтернет:
http://www.logon.org і http://www.ccg.org

Самсон і судді

Діяння і злодіяння Ізраїлю в епоху суддів стали результатом того, що Самсон став суддею Ізраїлю від племені Дана. Після входження в Ханаан, ізраїльтяни служили Богу всі дні Ісуса (порятунку), сина Навина (терпіння), тобто порятунок приходить через терпіння, від того, хто привів їх. Коли усі старійшини епохи Навина вмерли, Ізраїль впав у зло і почав поклонятися Валааму й іншим богам (Суд. 2:сім-11)

Таким був Ізраїль в епоху суддів. Коли Бог розгнівався і зрадив Ізраїль у руки зловмисників і грабіжників, ізраїльтяни звернулися до Бога, моля про порятунок.

Після цього Бог звеличив багатьох суддів, щоб вивести Ізраїль із усякого полону, але щоб впасти в ще більш кепське ідолопоклонстві.

Бог випробував їх тим, що не позбавив їх чеканням рятування, аби побачити згодом їхні шляхи. Сьогодні ми проходимо іспит тими народами, з якими ми входимо в контакт. Так само обстоїть справа і з відступництвом, він жваво в Церквах Бога і донині. Це допомагає виявити тих, хто загруз у неправді, що не бажають довідатися істину Бога. Ці люди повинні бути відлучені від Церкви.

Так були поновлено суддів, та умерли вони, а ізраїльтяни взялися за старе. Однак є сім прикладів звільнення Ізраїлю, що демонструють влада Бога; він їх можна прочитати 1Корів. 1:2сім, 2Корів. 12:9).

Ліва рука (Суд. 3:21)

Волячий рожен (Суд. 3:31)

Жінка (Суд. 4:4)

Кіл (Суд. 4:21)

Уламок жернова (Суд. 9:53)

Глечики і труби (Суд. сім:20)

Ослина щелепа (Суд. 15:16)

Примітно, що Бог обрав суддів для Ізраїлю з різних колін, і кожний із суддів має свою особливу владу від попереднього судді. Син судді ніколи не ставав правонаступником ні в силу благих намірів, ні в силу влади Бога.

Історія про Авімелеха, що убив сімдесят братів і сів царювати, має величезне духовне значення. Його череп був розбитий уламком жорнова, що його кинула жінка, іон благав свого зброєносця убити його. Той не хотів цього робити, і по переказі він був убитий жінкою. Ця історія є символічною для сатанинського сонму, що веде війну із сімидесяттю із сонму небесного, і він був переможений жінкою, що є церкву (Побут. 3:15) – насіння жінки уразить змія в голову.

Їфтах, інший суддя, приніс нерозумну клятву Богу. Багато богословів розходяться в думках щодо того, чи була вона виконана, але висловлюється думка про те, що ніхто в Ізраїлі не зв'язаний клятвою, що порушує закон Божий.

Після довгого років розвалу/відновлення, Бог доручив Ізраїль у руки філістимлян на сорок років (Суд. 13:1).

САМСОН

Ангел ЯХВХ розповів Маною про плем'я Дана і сказав його дружині, що в них буде дитина, що покладе початок звільненню. Таким чином, рятування було заповідано ангелом ЯХВХ, якого вважають ніким іншим, як Христом.

Самсона відокремили від інших, відповідно до закону назорееї, ще до народження він знайшов святість перед лицем Бога. Тут ми бачимо, що шлях обраних визначений із дня створення світу.

У книзі Буття 49:16 ми бачимо, що спадщина коліна Дана повинно було судити як одне з колін Ізраїлевих, і Самсон став одним з перших суддів Ізраїлю.

Клятва назорея була усього лише засобом для наближення до Бога, але Святий Дух не може в людині, що принесла цю клятву. Після пришестя Месії клятва Самсона була попросту вже не потрібна, і народ відійшов під вищий нагляд (Суд. 13:8-18). У вірші 18 Господь говорить, що його ім'я чудесне (SHD 6383), і також ім'я Ісаї 9:6.

Отже Самсон народився і дух Божий вселився в нього (Суд. 13:19-25). Довге волосся Самсона були тілесним символом, що означав прояв Святого Духа в ньому.

Самсон заслужив дівчину-язичницю і батько віддає її йому. Це символічно показує, що обирає тих, хто почитає себе нареченими христовими. Він обирає Він обирає і дає їхній Христу (Ин. 6:44). Цей шлюб Самсона був передбачений у задумі Божому, щоб звільнити Ізраїль від філістимлян (Суд. 14: 1-4).

На шлюбному бенкеті Самсон задає загадку тридцятьом товаришам, обіцяючи їм особливі подарунки, якщо вони зможуть відгадати її. І Самсон мстить їм, убиваючи ще тридцять чоловік. Він знімає з них одяг і віддає іншим. Одіяння тридцяти символізує дарунки Бога, які не можна одержати за допомогою.

І в сильному гніві він залишив наречену, що дісталася іншому, як і Ісус залишив язичеську церкву... А пізніше, коли Самсон повернувся до неї, то довідався що вона вже за іншим, а йому запропонували молодшу (православну), та обурився за це, Самсон помстився язичникам, пустивши їм на полючи лисиць зі смолоскипами. Так і християнство принесло язичникам лукавих проповідників зі смолоскипами суду на "хвостах" і побило язичеський "врожай"... У помсту язичники спалили жінку (римську церкву) і будинок її - Римську імперію. (коли гинула та імперія, багато хто дивувалися, от церкву і. нібито, Бог керували Римом, і на тобі - усі загинуло, а і не знали, що не було з ними Бога). Після цього Самсон покарав самих язичників, перебивши їм "гомілки", тому що ті перейняли в Рима зовсім перекручене християнство, так що ті вже не могли "ходити". Тоді язичники - мусульмани прийшли в Іудею і захопили її, а Самсон, чи Дух Господній засів у Лігвище. І от іудеї прийшли зв'язати його і видати язичникам за допомогою двох нових "мотузок", чи двох талмудів, західного і східного. І вони це зробили, але (талмуди) не змогли удержати Самсона, і в Лехи (щелепа) він побив багато язичників свіжою ослиною щелепою. Швидше за все, мається на увазі виникнення біля сімсот сімдесят сьомого року новий іудейське віровчення караїмів, що зреклися талмуда та повернулися до Писання. Після цього Самсон зажадав і звернувся до Бога, і Бог відкрив йому джерело в Лехові, що там до цього дня. Це і є приховані істини Писання, і вони с з тих пір потроху розкривалися. І був Самсон суддею Ізраїлю 20 років - чи п'ятидесятниць перше тисячоріччя саме до передодня хрестоносців, і до християнського братовбивства в Росії, коли християнство по суті загинуло. А саме, прийшов Самсон у Газі (укріплене місце), тобто військове і ввійшов до блудниці (занепалої церкви) і спав там. А язичники підстерігали, щоб убити його. Але він устав уночі, зірвав міські ворота, відніс їх на гору на шляху до Хеврону (царського) і залишив там. Тобто, вхід у Царство - через "ворота" тієї імперії... Після того полюбив він Далілу (ніжна) у долині Сорек (виноградник). Видимо це церква реформації, підкуплена маммоной, як і Далілу підкупили язичники (за 11 сотень, кожен!), і вона усі намагалася вивідати в чому його сила велика. Також і церква всіляко намагалася роздобути цю силу. І от тричі намагалися його зв'язати, як і три імперії це робили. Перший раз його намагалися зв'язати сьома сирими тятивами. Видимо це сім нових язичеських релігій, що не змогли здолати християнство. Потім його зв'язували новими мотузками - це чи переказу, чи нові християнські плини, що не змогли пересилити слова Божого. І от ще, його сім кіс прибивали до тканної колоди, що означає: чи сім ангелів сім церков під владою папи Римського, чи сім головних Священних Писань, потоптаних язичниками. І от завзята церква ублагала до смертельної туги Самсона, і він таки видав їй секрет своєї сили. І тоді, завдяки продажним протестантам, слово Боже і Дух Господній, аж донині утратили свою велику силу серед людей, що, як щирі язичники знущалися з нього і над усім християнством, як над осліпленим і неспроможним Самсоном. І от наступив у язичників велике свято їхньому богу, як нинішній "великий" ювілей, і зв'язаного Самсона осміяли, як нині глузують зі знесиленого християнства. А разом з відрослими волосся до Самсона повернулася і колишня сила. І він попросив свого отрока (нове християнство) підвести до двох "стовпів" - завітам, і "притулився" до них. І звернувся Самсон до Бога про свою помсту, до (християнських) язичникам за наругу, і уперся в два середніх стовпи і зрушив їх, і розвалився будинок християнських язичників, і загинуло язичників більше, ніж за два тисячоріччя колись. Істинно, нині всі, що як озвіріли язичники, забавляються неспроможним прирученим християнством, а і не відають, що діють, і що "будинок" їхній уже тремтить і коливається!

Ми повинні пам'ятати, що священство буде заміщено новим храмом Месії в Єрусалимі, і тоді оселиться закон Бога Батька.

 

 

q