Християнські Церкви Бога

[011z]

 

 

 

Висновки: кроки до подолання гріха

 

 

 

 

 

(Видання 2.0 19940402-19970301)

 

У статті докладно говориться про те, як можна і потрібно переборювати гріх і здобути перемогу над ворогом роду людського сатаною, що править світом.

 

 

 

Християнські Церкви Бога

PO Box 369, WODEN ACT 2606, AUSTRALIA

E-mail: secretary@ccg.org

 

(Всі права застережені ã 1994, 1997 рр. В. Кокс Висновки Донован Шрікер під ред. В. Кокса)

Дану статтю можна вільно копіювати і поширювати за умови збереження її цільної структури і виключення всяких змін у ній. При цьому копія повинна мати відповідний напис. Також необхідно вказати ім'я й адреса видавця. За одержання копії даної статті плата може не стягуватися. Дозволяється приводити короткі цитати в критичних статтях і оглядах у рамках закону про авторське право.

Ця стаття доступна на сторінці всесвітньої мережі інтернет:
http://www.logon.org та http://www.ccg.org

Кроки до подолання гріха

Щораз, у період Великодня, ми відтворюємо вихід Ізраїлю з Єгипту. Бог вивів Ізраїль високою рукою. Вони були тріумфаторами - за допомогою Божої сили - над Єгиптом, що майже цілком лежав у руїнах. Проте, пройшло небагато часу після результату Ізраїлю з Єгипту, як відбулося щось, що передбачав Бог, а Ізраїль не чекав (Исх. 14:1-13).

Бог знав, що фараон зі своєю армією піде за Ізраїлем. Фараон служив уособленням сатани. У дійсності, він був поплічником сатани. Ізраїль злякався армії фараона, і вважав, що прийшов його кінець, але далі в цій главі читаємо, як Бог кинув єгипетську армію в море. Але на цьому усі не скінчилося. Павло говорить про наступних сорок років мандр у першому посланні коринфянам, главі десятої. Віддалення Ізраїлю від Єгипту, як ми розуміємо, було зразком нашого віддалення від гріха і системи Бога цього світу, Сатани. Фараон, звичайно, уособлював Сатану. Але після того, як Ізраїль залишив Єгипет, Фараон почав його переслідувати. Потім Бог знищив армію фараона в Червоному морі. Бог вивів Ізраїль з Єгипту. Але він не віддалив Єгипет від Ізраїлю. Вони грішили, іноді опускалися, не виявляли слухняності, тому що Єгипет ще був у їхніх думках, і тому, що невидимий володар Єгипту, Сатана, продовжував підштовхувати і підганяти їх до гріха. І так продовжувалося і після того, як вони залишили Єгипет і були “хрещені” Мойсеєм у море.

Як можемо ми відпасти від Божого милосердя, чи прощення нашого грішного минулого через жертву Христа? Через падіння до тих же проблемам, що з'явилися перед Ізраїлем, коли він дозволив складу розуму, що він придбав у Єгипті, домінувати і взяти контроль над мисленням.

Те, перед чим ми повинні з'явитися, - це факт того, що, хоча Бог і вивів нас з “Єгипту”, він не забрал “Єгипет”, чи гріх з нашої природи. Так само, як Фараон переслідував Ізраїль, буде і “гріх” “переслідувати” нас. У такий же спосіб, як “єгипетське мислення” було присутнє в серцях і розумі Ізраїлю в дикості, і привело до відкидання тих, кому було 20 чи більш років, так і “мислення” чи “влади” гріха присутні в нашій природі і можуть привести до того, що ми будемо відкинуті, якщо не будемо старанними. Ми повинні зрозуміти, що гріх - це не простий порушення Божих законів. Скоріше, гріх - це суща і динамічна сила, що є присутнім у природі людини. Павло описав це як закон (Рим. 7:7-25, Гал. 5:17).

Нам варто було б подумати про те, як "дати їжу духовному єству".

Вивчайте Біблію, коли б ви ні відчули себе в полону чи гріха коли вам потрібна допомога в боротьбі зі спокусою. Біблія говорить про меч чи духу духовного єства Бога, що розвивається в нас. Це наша перша зброя в битві (Ефес. 6:17).

Молитеся Богові про все (Ефес. 6:18, Фил. 4:6, Рим. 12:12, Кіл. 4:2; 1Пет. 4:7). Дух Божий виходить від Батька (Ин. 14:16,26; 15:26). Тільки молінням ревним можете ви знайти Його дух.

Міркуйте над Біблією, щоб знайти мудрість усупереч гріховній природі, нам властивої, і старанням сатани. І ми побачимо, як ворог роду людського відступить при найменшій спробі нападу.

Приходите на суботні богослужіння, щоб ми могли учитися мудрості зі священних текстів. Це має величезне значення в перемозі духу. Старійшини несуть відповідальність за їжу пастви і турботу про неї.

Будьте в однодумності один з одним; це важливо якщо ми хочемо здолати гріх. Бог хоче бачити християн споєними. Нам всім уготовано бути членами тіла Христова, при чому кожен член тіла його буде творити тіло в любові. Сатана ж прагне зруйнувати наша єдність і вразить нас, коли ми будемо уразливими.

Зростати в дусі Божому

На противагу тим, хто вважає, що ви чи маєте дух Божий, чи ні, і що не так важливо питання, як багато духу ви маєте, Біблія говорить, що дух божий - це щось, у чому ми зростаємо. І основним моментом, як поширення сили і сутності Бога на наші розум і життя, є те, що саме це принесе нам перемогу в подоланні гріха і Сатани.

Контролюйте ваші природні бажання

Бог бажає, щоб ми насолоджувалися життям. Саме тому він дав нам фізичні відчуття і можливість планувати, розуміти і переживати хвилювання від досягнення мети, тощо. Проте, якщо ми не будемо контролювати наші бажання, а дозволимо нашим фізичним чи відчуттям емоціям вільно виявлятися, ми повинні побоюватися вступити в гріховну природу, коли наша увага ослабшає. Ми повинні насолоджуватися життям, але жити збалансоване і помірно.

Біжіть від спокуси

Другим способом послабити гріховну природу є утеча від спокуси, коли воно з'являється. Павло давав спеціальні установки, що стосуються блуду, у 1 Корів. 6:18, але, звичайно, ці принципи поширюються і на інші сторони життя. У Колосся. 3:5 ми бачимо ясну вказівку на те, що ми повинні умертвити те, що повстає з нашої гріховної природи.

Полоните кожну думку

Це жадає від нас твердої дисципліни. Але ми повинні стерегти ворота нашого розуму, і впускати тільки добре і те, що вірно з погляду Бога (Фил. 4:8). Сатана буде шукати будь-як можливість шляхом логічних обґрунтувань і відволікання уваги, щоб відвернути наш розум від задачі позбавлення їжі нашої гріховної природи.

Контролюйте себе

Хоча кожний з нас схильний до гніву, є такі типи людей, яким важко контролювати свій гнів. Вони легко заводяться, і часто їм важко заспокоїтися, коли вони розгнівалися. Розуміння динаміки гніву, і того, як, по подобі Божому, скорити гнів - це велике питання, і, можливо, коштує того, щоб написати окрему роботу з цього приводу (див. статті Гнів (№ 61)).

Не любите цей світ (1Ин. 2:15-16). Цей світ належить Сатано. Цей світ спеціально створений, щоб бути відкинутим від Бога - мир божевілля і неправди. І Біблія говорить нам не любити цей світ.

Якщо ми любимо світ, ми не примушуємо гріховну природу голодувати і цілком програємо битву між двома видами єства, що змагаються усередині нас.

Якщо ми оборотний наші погляди до Бога, внемлем прикладу Ісуса Христа; якщо ми звернемося до Бога за Його духом, і підтримаємо, і надихнемо один одного, ми переможемо в битві.

 

 

 

 

q