Християнські Церкви Бога

[009z]

 

 

 

Висновки: свобода та відповідальність

 

 

 

 

 

(Видання 2.0 19940327-19991022)

 

У даній статті мова йтиме про відповідальність людини, християнина, покладеної на нього. Тема розкривається у світлі релігійної значущості Пасхи та Опрісноків. Розглядається жертва Ісуса Христа та символічний зміст порятунку грішників в особі Варавви.

 

 

Християнські Церкви Бога

PO Box 369, WODEN ACT 2606, AUSTRALIA

E-mail: secretary@ccg.org

 

(Всі права застережені 1994 р. (переглянуте в 1996, 1999 рр.) Християнські Церкви Бога ã Висновки під ред. В. Кокса)

Дану статтю можна вільно копіювати і поширювати за умови збереження її цільної структури і виключення всяких змін у ній. При цьому копія повинна мати відповідний напис. Також необхідно вказати ім'я й адреса видавця. За одержання копії даної статті плата може не стягуватися. Дозволяється приводити короткі цитати в критичних статтях і оглядах у рамках закону про авторське право.

Дана стаття доступна на сторінці всесвітньої мережі інтернет:
http://www.logon.org та http://www.ccg.org

Свобода та відповідальність

Свято Опресноков відзначають у пам'ять того давнього часу, коли народ Ізраїльський біг з єгипетського полону. У духовному відношенні Єгипет служить утіленням гріха і зла, що укоренилося в цьому світі завдяки старанням сонму демонів. Тодішня релігійна атмосфера в Єгипті зовсім виключала навіть ідею поклоніння Єдиному Правдивому Богові. Закон Божий і Його календар переживають нині ренесанс, так що ми можемо поклонятися Богу так, як того вимагає Закон. Сили "антиномианизма" (руху, що відкидає соціально обумовлену мораль: прим перекл.) усіма силами намагаються запобігти це, але варто пам'ятати, що антиномианизм суперечить закону, він споконвічно проти нього. Позаяк служіння Єдиному Правдивому Богу заміщено традиціями людей, починається беззаконня і занепад (Рим. 1:18-32).

Важливий урок підносить нам опис останніх годин життя Ісуса Христа (Марка 15:6-7, Луки 23:13-25). Варавва був засуджений як злочинець, що очікував страти за законами Іудеї і Рима. ВІН був звільнений за рахунок невинної людини, оскільки не було законних причин для осуду Ісуса Месії (Матв. 27:25). Неймовірно, але юрба вимагала, щоб на них пролилася кров Христа! Так здійснилося пророцтво, коли великодній агнець був убитий і кров заплямувала порог двер, і ангел смерті пронісся над ними. Христос став Великоднім Агнцем Божим; Його кров відпокутувала народ ізраїльський. Уникнувши смертного вироку, Варавва тим самим став уособленням людства і кожного з нас окремо (Рим. 6:23). Ми всі согрешили і заслужили смерть (1Ін. 3:15). Ненависть може також означати любов у порівнянні чим-небудь; Небезсторонність є дух убивства. Це гріх (Иак. 2:9). Так якщо ми коли-небудь, чи ненавиділи виявляли небезсторонність, ми вже стали причастниками кошторисного гріха!

Варавва був убивцею. У буквальному значенні він був винний у повстанні і зрадництві влади людських. Подібно йому ми також повстали проти Бога, піднявши себе над волею Божої, і ми стали заколотниками проти панування Господнього (Рим. 3:10-17, 8:7). Коли Варавва був звільнений, Христос був змушений постраждати за наші гріхи і прийняти уготованную йому доля. Смерть Христа суть плата за гріхи людства. Ім'я Варавви буквально означає "батько сина" (Рим. 8:15). Вищою ціною життя нашого старшого брата Ісуса Месії ми зможемо стати синами нашого Батька в небесах.

Римські солдати повели Христа і жорстоко побили його. Потім вони змусили його нести хрест, на якому його повинні були розіпнути. Незабаром вони зрозуміли, що він був занадто слабкий, щоб нести свій хрест, і тоді вони змусили робити це людини по імені Симон Киринеянин, і він поніс хрест за Ісус.

Урок полягає в тім, що ми повинні прагнути уподібнитися Христу і розділити його тягар (Матв. 10:24-25). І хоча жертва Христа викупає наші гріхи, вона не знімає відповідальності за дотримання закону Божого. Бог очікує від нас багато чого, і в того, кому багато чого дано, багато чого і спроситься. Коли Христос був живий, люди йшли за ним з багатьох причин. У деяких минулого питання без відповіді, інші жадали зцілення, хтось прагнув побачити чудеса чи прояву божественної сили. Лише деякі прийняли і хотіли робити те, чому він учив (Лк. 14:26-27).

Христос поклав важкий тягар на плечі тих, хто обрав благу частину в навчаннях його. Ця відповідальність лежить на нас і донині, і ми повинні безперестану доводити свою відданість Богу і віру в Нього. Слово "ненавидіти" означає в даному випадку любити менше в порівнянні з будь-ким. Любов Божа має бути первинною в нашому житті. Хрест, що ми розділили з Христом, дає про себе знати в гоніннях світу цього за навчання Христово (Евр. 12:1-3; 1Коринт.1:8-25). Це навчання було символом сорому. Ідея хреста в тім, щоб віддати своє життя за інші. Христос добровільно зробив це (Ін. 15:9-17). Ми повинні жити і хотіти нести бремена одне одного, намагаючись бути корисними, і бути готовими віддати своє життя, якщо буде на те воля Божа (Лк. 14:28-33). Ми одержимо щиру волю в Христі і зможемо пребути в Отцеві.

 

 

q