Християнські Церкви Бога

 

 

 

Значення 2000-го Року [ 286]

(Видання 1.0 20000117-20000117)

Папа оголосив 2000 рік ювілейним роком. Вчені ж кажуть, що так чи інакше він повинен припадати на 2001 рік. Коли ж починається справжнє Тисячоліття і яке його істинне значення? Чому ми говоримо про 2000 рік, навіть не керуючись думкою священиків, які, однак, помиляються у визначенні стартової точки відліку.

 

Християнські Церкви Бога

PO Box 369, WODEN ACT 2606, AUSTRALIA

email: secretary@ccg.org

(Усі права захищені г 1998 Wade Cox)

Ця стаття без змін і пропусків може вільно копіюватись та розповсюджуватись. Ім’я та адреса видавця, а також знак збереження авторських прав повинні вказуватись. Розповсюджені та поширені копії є безкоштовними. Короткі цитати можуть включатися в критичні статті або рецензії без порушення авторського права.

 

Цю статтю можна знайти в Інтернеті за такою адресою:

http://www.logon.org

 

 

 

Значення 2000-го року

 

Ми збираємось увійти в 2000 рік. Навколо нього піднято особливу метушню, більшу, ніж навколо інших років. Навколо бігають люди, проголошуючи прихід Месії і кінець світу. Ізраїльтяни мають щастя чути про це від 2 або 3 мільйонів паломників, які, підбурювані Іоаном-Павлом II, з'їхалися в Ізраїль для святкування так званого ювілейного року - року Трійці.

Чому відбувається вся ця нісенітниця? Чому Іоан-Павло штовхає людей на вищезгадані вчинки, які суперечать Писанню і є повністю помилковими і засновуються на помилці, допущеній ще близько 1600 років тому?

Відповідь лежить у політиці і намірі схилити маси до істерії, що в подальшому завдасть удару по розумінню і очікуванню Месії і по вірі в біблійне пророцтво.

Римська Католицька Церква почала відходити від Біблії і намагатися навернути юдеїв у тринітаризм ще з 600 року, після проголошення Священної Римської Імперії в 590 році.

Чому ми використовуємо ці дати і чому одні для їхнього позначення використовують словосполучення “після Різдва Христова” (AD), а інші - CE (“нашої ери”)? На чому ми побудували свій календар? Як його можна обгрунтувати?

Закріплення Календаря

Як ми визначили, що цей рік є двохтисячним? Вважається, що він означає, що пройшло дві тисячі років після народження Христа. Однак Христос народився в 1 році, і, виходячи з цього, Тисячоліття повинно починатися ніяк не раніше 2001 року. Визначення початку відліку 1 роком Р.Х. стало помилкою подальших сторіч. Христос не міг бути народжений пізніше, ніж 1 Нісана (або Абіба) 4 року до н.е. Ми знаємо це точно. З Біблії ми знаємо, що Христос народився до того, як помер Геродот, а Геродот помер між 1 і 13 Нісана 4 року до н.е. На той час Христу вже повинно було бути 2 роки, але його народження швидше всього мало місце в 5 році до н.е., під час Свята Кучок (Походження Різдва і Пасхи [235] ).

Тобто друге тисячоліття від Різдва Христова почалося 1 Нісана 1997. Двохтисячний рік був ще в 1996 році, в році, коли 3000 років назад відбувся тріумфальний вхід Давида в Єрусалим і 2000 років назад народився Христос. Це питання освітлюється в роботі Часовий Підсумок Століття [272] .

Чому відбувається помилка

Найранніша систематизація календаря, яку ми маємо, - це календар Філокала 354 року, переписаний з оригіналу 336 року. Дамас Римський найняв Фурія Дионісія Філокала для виконання деяких завдань, включаючи могили мучеників (див. Енцикл. Релігії та Етики (ЕРЕ), статтю Календар (Християнський). У цьому тексті ми також зустрічаємо деякі дати відносно народження і смерті Христа.

В Італії в 536 Дионісій Ексигус зібрав дві великі колекції: одну про канони і одну про декреталії або папські листи, що охоплюють період до Анастасія II (496-498); з цих двох колекцій була складена книга офіційних римських текстів, яка замінила собою все інші (ЕРЕ, Том.7, с.836). Йому було дано завдання складання таблиці 95 років Пасх. На той час система відліку будувалася на правліннях царів. У цій фіксованій системі першим роком виступав 284 рік. Денис Короткий, що значило його ім'я, або Денис Маленький, як називали його друзі, розробив систему датування, яка засновувалася на відліку від Різдва Христова, тобто від першого року, коли, як він вважав, народився Христос. Він також розробив систему зворотнього відліку, назвавши її до Різдва Христова. Пізніше в 531 або у 247 від правління Диоклетіана в листах до священика Петронія він скаржився на систему. Він стверджував, що Диоклетіан був сумновідомим переслідувачем християн і заявляв, що він:

вважав за краще відлічувати і визначати роки від інкарнації нашого Господа з тим, щоб дати основу для нашої надії і причину для нашого порятунку, роблячи її більш істотною (див. переклад тексту David Ewing Duncan, The Calendar, Fourth Estate London, 1998, р. 100)

Денис не використовував нуль у своєму календарі для розмежування епох, оскільки той ще не був винайдений.

Чи використовувалася ця система неофіційно, як традиція, ми не знаємо, так само, як і не знаємо про те, де абат взяв інформацію, яку він використав для своїх розрахунків. Однак, як ми знаємо, він був першим, хто використав її для обчислення Пасхи anni Domini nostri Jesu Christi (роки нашого господа Ісуса Христа) 532-627 (там же).

Його друг Кассиодорій спершу використав цю систему в своїй публікації, коли в 562 році він і його ченці опублікували підручник, що визначав Пасху і інші дати; Computus Paschalis.

Спочатку його система не сприймалася християнами, які віддавали перевагу системі anni Diocletiani, називаючи її Ерою Мучеників, і вели відлік від неї (там же, с.101). Фактично Християнська Коптична Церква в Єгипті досі веде відлік від Ери Мучеників і для них зараз 1716 рік. Потроху протягом декількох десятків років поточна система розповсюдилася через Італію по всьому світу (там же). У 595 католики занесли її до Британії і після їх відходу від істинної віри під загрозою насильства у 663 у Вітбі. У восьмому столітті система була перенесена в Галію і не була широко використана в Європі аж до десятого століття. У деяких далеких провінціях і в деяких частинах Іспанії вона не набула поширення аж до початку чотирнадцятого століття. Абревіатура до Р.Х., що означає до Різдва Христова, не використовувалася до 1627 року, коли французький астроном Денис Петау представив її в коледжі Клемонта в Парижі (Дункан, там же, с.101-102).

Поточна система датування поступово проникла в західний світ. Реформи Календаря під час правління Григорія XIII не виправили помилок системи. Про них не згадується у багатьох останніх текстах. Однак помилка замовчується, оскільки вона влаштовує групи, яким вигідне неправильне розуміння дат і календаря.

Новий Рік

Відповідно до біблійної або церковної системи Новий Рік не святкується 1 січня. Ця дата прийшла з Рима під час правління Юліана. Вона була невідома в Англії до того, як її туди занесли нормани в 1066 році. Але через деякий час її перестали використовувати, знову звернувшись до дати 25 березня, часу стародавнього рівнодення, вказаного в Самаритянському календарі. Така ситуація зберігалася аж до вісімнадцятого століття (див. роботу Місяць і Новий Рік [ 213] ).

Істинний Новий Рік, згідно з Біблією, наступає в місяці Абібі, першому місяці року, і припадає на березень/ квітень згідно з місячним/ сонячним календарем.

Так, західний мир дотримується язичницького календаря, визначеного римлянами, де дата Нового Року суперечить вказівкам Бога і відповідає системі, яка просто викинула зі своїх обчислень чотири роки.

Ювілей

Проголошення 2000-го року ювілейним також є помилкою. Ювілей визначається за допомогою числа біблійних текстів і припадає на 27 і 77 роки поточної ери.

Визначення ювілею розглядається у роботі Читання Закону з Ездрою та Неємією [ 250] .

Наступний ювілей буде в 2027/8 році і припадає на Очищення, охоплюючи дванадцять місяців і закінчуючись під час засівання поля для пасхального урожаю наступного року.

Так що наша дата настання Нового року помилкова. Вона суперечить законам Бога, наш ювілей не відповідає системі Бога, і вони разом не відповідають умовам Біблії про істинну ювілейну систему.

Яка мета такої помилки

Неможливо, щоб вони не знали значення своїх помилок і своєї поведінки. Якими є їхні наміри? Чому вони роблять це? Чи Бояться вони Бога? Відповідь негативна. Вони не бояться Бога. Це Тисячолітнє святкування насправді є виконанням іншого пророцтва Месії.

Євангеліє від Луки 18:8 є пророцтвом відносно втрати віри в останні дні.

Луки 18:7-8 7 А чи ж Бог в оборону не візьме обраних Своїх, що голосять до Нього день і ніч, хоч і бариться Він щодо них?

8 Кажу вам, що Він їм незабаром подасть оборону! Та Син Людський, як прийде, чи Він на землі знайде віру?...

Як це досягається? Зважте, що є дві сторони такого твердження. Перша говорить про переслідування вибраних. Це переслідування П'ятої Печатки Одкровення буде продовжуватися до приходу Месії, щоб спасти тих, хто натхненно чекає на нього.

Текст Євангелія від Матвія говорить, що до приходу сина людського ми всі будемо тікати від переслідування.

Матвія 10:23 23 А коли будуть вас переслідувати в однім місті, утікайте до іншого. Поправді кажу вам, не встигнете ви обійти міст Ізраїлевих, як прийде Син Людський.

Переслідування П'ятої Печатки почалося у двадцятому сторіччі. Перші етапи гонінь жінок у пустелі драконом Прозріння 12 (особливо 12:17) мали місце протягом 1260 років Святої Римської Імперії з 590 по 1850 роки. У той час Церква рятувалася втечею, кочувала від міста до міста, від народу до народу, в Європі потрапивши в підпілля. Наступною фазою було Винищення. Воно продовжувалося з 1927 по 1945 роки в Туреччині і Європі і до 1953 в Росії у часи Сталіна. Римські Католицькі і Лютеранські Церкви сприяли цьому. Вони підтримували як Червону Армію, так і СС, допомагаючи воєнним злочинцям уникати суду (див. роботу Винищення: П'ята Печатка Переслідування).

Винищення ініціювалося тринітарною Церквою з метою вигнання закону Бога з Європи, і її послідовники зараз намагаються вигнати її по всьому іншому світі.

Щоб досягнути цієї мети, вони повинні виконати низку дій для демонстрації того, що Біблійні пророцтва були невірно сприйняті і що прихід Месії не був пов'язаний з 2000 роком або сороковим ювілеєм Знаку Йони.

Мій Господь Відкладає Свій Прихід

Пророцтво відносно відкладання приходу повторюється в текстах Матвія 24:48 і Луки 12:45.

Матвія 24:48 48 А як той злий раб скаже у серці своїм: Забариться пан мій прийти

Ми бачимо тут етап Мій Господь відкладає свій прихід. Ми знаємо, що Христос був посланий Богом у потрібний час. Тому повинні мати місце дії, що створюють видимість відкладання приходу Месії в останніх днях, що відображається на погляді християн на їх обов'язок підтримувати один одного.

Давайте подивимося на текст Луки.

Луки 12:35-49 Луки 12:35-49 35 Нехай підперезані будуть вам стегна, а світла ручні позасвічувані!

36 І будьте подібними до людей, що очікують пана свого, коли вернеться він із весілля, щоб, як прийде й застукає, відчинити негайно йому.

37 Блаженні раби ті, що пан, коли прийде, то знайде, що пильнують вони! Поправді кажу вам: підпережеться він і їх посадовить, і, підійшовши, буде їм послуговувати.

38 І коли прийде о другій чи прийде о третій сторожі, та знайде так само, блаженні вони!

39 Знайте ж це, що коли б знав господар, о котрій то годині підкрадеться злодій, то він пильнував би, і свого б дому не дав підкопати.

40 Тому будьте готові і ви, бо прийде Син Людський тієї години, коли ви не думаєте!

41 Озвався ж Петро: Господи, чи до нас кажеш притчу оцю, чи до всіх?

42 А Господь відказав: Хто ж тоді вірний і мудрий домоправитель, що пан настановить його над своїми челядниками, щоб давати харч визначену своєчасно?

  1. Блаженний той раб, що пан його прийде та знайде, що робить він так!
  2. Поправді кажу вам, що над всім маєтком своїм він поставить його.

45 А коли раб той скаже у серці своїм: Забариться пан мій прийти, і зачне бити слуг та служниць, їсти та пити та напиватися,

46 то прийде раба того пан за дня, якого він не сподівається, і о годині, якої не знає, і розітне його пополовині, і визначить долю йому з невірними!

47 А раб той, що знав волю свого господаря, але не приготував, ані не вчинив згідно волі його, буде тяжко побитий.

48 Хто ж не знав, а вчинив каригідне, буде мало він битий. Тож від кожного, кому дано багато, багато від нього й жадатимуть. А кому багато повірено, від того ще більше жадатимуть.

49 Я прийшов огонь кинути на землю, і як Я прагну, щоб він уже запалав!

Тут ми бачимо контекст даного перенесення. Христос хотів, щоб люди цікавилися цим питанням. Люди, які вважають цю затримку приходу виправданням за покарання тих, хто також намагається служити Богу через Христа, будуть вигнані разом з невірними. Це повинно було служити попередженням основному потоку Православних Церков, які переслідували, вбивали і катували вибраних Богом просто тому, що вони не визнавали права католиків і протестантів змінювати Закони Бога. Ця точка зору, яка є центральною для антисемітизму, була причиною Винищення і переслідування Церкви і євреїв по всій Європі (див. S. Kohn, The Sabbatarians in Transylvania, (з передмовою W. Cox, Tr, T. McElwain та B. Rook, CCG Publishing, 1998).

Мета такої помилки - створити велику істерію навколо невірно вирахуваного 2000-го року, а також спробувати створити антикульмінацію. Ми побачимо проблеми, які виникають у зв'язку зі спробами дискредитувати біблійних студентів і оточити Божий Закон поганою славою. Під час встановлення Нового Світового Порядку тиск буде направлений на всіх нетринітаріїв, які дотримуються Суботи. Цей рік означає початок даного процесу. У циркулярі Іоана Павла 1993 року, який суперечив римським католицьким мислителям, таким як Морріс Вест, були викладені підстави для повторного приходу Інквізиції.

Згідно з цим документом, всі ми належимо до однієї великої світової системи, яка є повністю чужою Біблії і Законам Бога. Цей папа заклав для цього підмурівок. Саме тому католицький пророк Малахія назвав його Від Праці Сонця, і наступний папа побачить це в повному обсязі як Від Слави Оливок (див. роботу Останній Папа).

Справа в тому, що у цієї системи з її фальшивою релігією залишилося ще тільки декілька років, щоб загинути під Знаком Йони (див. роботу Знак Йони і Історія Відновлення Храму [13]). Тоді повністю чорний священик Ваал і Богиня-Мати системи поклоніння сонячних культів будуть знищені (див. роботу Послання Одкровення 14 [ 270] ).

Згідно зі Знаком Йони, 1 Абіба 70 року, через сорок років після смерті Месії, Єрусалим був оточений арміями. Відповідно до сімдесяти тижнів років Даніїла 9:25-26 він був повністю зруйнований. Згідно зі Знаком Йони, Єрусалим буде знов оточений арміями небес під повним контролем Месії в 2027 році і відбудеться точно в сороковий ювілей після проголошення Прийнятного Року Господа в ювілеї, наступному за народженням Месії.

2000 рік насправді є 2004 і не має ніякого відношення до правдивого календаря або законів Бога і свідчення Христа. Він - вигадка бісів для того, щоб знищити моральність вибраних і щоб створити видимість відкладання Христом свого приходу. Все це вигадане для того, щоб показати, що Православна Церква залишиться і після фарсу, який тринітарії поклоніння неділі винайшли всупереч Богу і його Месії. Їхнім наступним кроком буде встановлення Богині Небес на її колишньому місці під ім'ям Марії (не Маріам - справжнім ім'ям матері Бога). Їхня система - копія системи Пасхи або Іштара поклоніння Ваалу-Ашторету, священиком якого є Єзебель, і який був убитий Елішою (див. роботи: Діва Маріам і Сім'я Ісуса Христа [ 232] , Походження Різдва і Пасхи [ 235] , Золоте Теля [ 222] , і Сила Гедеона і Останні Дні [ 22] ).

Наше завдання - дотримуватися віри, даної одного разу Святим і попередити світ про його звільнення, що насувається.